Andrulakis: Türk-Yunan sınırına çelik çiti biz ördük - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Andrulakis: Türk-Yunan sınırına çelik çiti biz ördük

Yunanistan’da muhalefetteki PASOK-KINAL partisi lideri Nikos Andrulakis Başbakan Kiryakos Miçotakis’e yönelik sert eleştirilerde bulunarak, onu Meriç’teki çitle ilgili gerçeğin yarısını söylemekle suçladı.

PASOK-KINAL başkanı, çitin PASOK hükümeti tarafından yapılmaya başlandığını hatırlattı.

Andrulkis, ‘Çünkü ülkelerin sınırları olduğuna inanıyoruz. Hem Meriç’te hem de denizde sınırlar vardır. Ancak Sayın Miçotakis, gerçeğin yarısını söylüyor, tabii ki kendisi tarafından teşhir edilen SYRIZA’yı ifşa etmeye çalışıyor’ dedi ve ekledi:

‘Miçotakis’in (Avrupa Parlamentosu’ndaki grubu) Halk Partisi’ndeki Avusturyalı yol arkadaşları, çit için kendisine aferin diyen, ancak yükü birinci ülkenin (yani göçmenlerin kabulünü ilk girdikleri ülke yani Yunanistan, İtalya ve İspanya yüklensin) üzerinden kaldırmak için Dublin Yönetmeliği’nde herhangi bir revizyon olmasın diye veto eden kişilerdir.’

Miçotakis’in dört yıl boyunca başbakan olarak siyasi grubuyla veya Avrupa Konseyi’yle hiçbir zaman bir sorunu gündeme getirmediğini, çünkü Avrupa Sağının ona ‘Bunu tartışmıyorum’ diyeceğini de sözlerine ekledi.

PASOK-KINAL lideri, ‘Yani biz sosyal demokratlar olarak sınırların korunmasına ‘evet’ diyoruz, aynı zamanda Dublin Yönetmeliği’nin revizyonuna da ‘evet’ diyoruz, böylece Avrupa’ya girenlerden ilk ülke sorumlu olmasın. AB’nin tamamında olması lazım. Dolayısıyla sığınma başvurusu AB’nin tamamında yapılmalı’ diye konuştu.

Andrulakis, hükümetin ekonomik modeline atıfta bulunarak, ‘ND’nin gelişiminin geçici ve yarı zamanlı istihdamın gelişmesi olduğunu’ savundu ve ekledi:

‘Yarı zamanlı olmayacak bir stratejik gelişim planı oluşturabiliriz. Ancak bu, uzun vadeli bir refah artışı olacak.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...