Gümülcine İdadiye Azınlık İlkokulu'na robotik kodlama yarışmasında iki ödül birden - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine İdadiye Azınlık İlkokulu’na robotik kodlama yarışmasında iki ödül birden

Gümülcine İdadiye Azınlık İlkokulu, 26 Mart 2023 tarihinde Atina Amerikan Koleji’nde düzenlenen WRO HELLAS robotik kodlama finallerine 2 takımla katıldı ve her iki takım da ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Gümülcine İdadiye Azınlık İlkokulu Okul-Aile Birliği tarafından yapılan açıklamada, okulun iki takımın katıldığı Robotik Kodlama yarışması finallerine 26 Mart Pazar günü Atina, Amerikan Koleji’nde 300 takım ve 1.500’den fazla çocuk ve antrenörün katıldığı belirtildi. İdadiye ilkokulu takımları “Şehrimizi basit makinalarla geliştiriyorum” temalı kategoride yer aldı.

İdadiye’den 3üncü sınıfları temsil eden ve 4 çocuktan oluşan takım, “Özel Gereksinimli Bireylerin Hayatını Kolaylaştırmak” konulu projeleriyle en iyi mekanik proje çalışması birincilik özel ödülünü kazandı. 4üncü sınıfları temsil eden ve 6 kişiden oluşan takım da; “Hayalimdeki Akıllı Park ve Kitap Çarkı” temalı projeleri ile en iyi maket proje çalışması birincilik özel ödülünü elde etti.

İdadiye Okul Aile Birliği Yönetimi yaptığı açıklamada, “Şehrimizi, Okulumuzu en iyi bir şekilde temsil eden öğrencilerimizi, eğitimci ve antrenörümüzü, bizlere daima destek veren Okul İdaresi ve değerli velilerimize gönülden teşekkür ediyoruz.

Ayriyetten; Gümülcine Belediyesi başkanı ve Doğu Makedonya-Trakya Eyalet başkanı ile başkan yardımcısına desteklerinden dolayı takdir ve teşekkürlerimizi iletiriz.

Anlayarak, öğrenerek, yaşayarak tasarlanan çocuk ruhlu projelerle gönülleri fethetmiş olması gurur ve onur kaynağımızdır.

Nice güzel başarılara ulaşmak dileğiyle. İdadiye Okul Aile Birliği Yönetimi” ifadelerini yer verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...