Gümülcine İdadiye Azınlık okulu geri dönüşüm yarışına başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine İdadiye Azınlık okulu geri dönüşüm yarışına başladı

Gümülcine İdadiye Azınlık okulu geri dönüşüm yarışına başladı

İdadiye 1. Azınlık ilkokulu, okullar arası geri dönüşüm yarışmasına başladı.

Okul müdürü Serdar Mehmet ‘artık yeşil okul olmaya ilk adımı resmen attık’ derken etkinliğin sorumlusu öğretmen Rıdvan Deli Hasan’ın bizzat ilgilendiği etkinlikte, okulun geri dönüşüm konusunda her gün daha bilinçli hareket edeceği kaydedildi.

Aile birliği süreci başından beri takip edip teşvik ettiğini ve desteklediğini ve de bunun gibi yakında daha birçok etkinlikler ile geleceğimiz olan çocukları bu doğrultuda yönlendireceklerini açıkladı ve bu girişimin “çocuklarımz için bilinçli ve sağlıklı bir gelecek de hedeflediğini” kaydetti.

İdadiye Okulu çocukları katıldıkları bu yarışmada kağıt, alüminyum ve pil geri dönüşümü için adım attılar. Bu okullararası yarışmada, eğitim yılının sonuna kadar Followgreen platformunun okula yerleştirdiği geri dönüşüm kutularının her 10-15 günde bir belediye temizlik hizmetlerince boşaltılması sonucunda, geri dönüştürmeye verilen maddelerin kilogramları yarışmanın sonucunu direk etkileyen faktör olacak. Dolayısı ile ne kadar çok kağıt, alüminyum ve pil geri dönüştürülürse o kadar çok puan alınacak.

Daha detaylı bilgileri https://www.followgreen.gr/ adresinde bulabilirsiniz.  İdadiye Okul aile birliği herkesi followgreen.gr adresine üye olup oradan puanlar toplamaya ve de o puanları eğitim yılı sonuna kadar her ay çocuklara bağışlamaya davet etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et