Yunanistan'da öğrenciler 25 Mart Ulusal Egemenlik Bayramı’nı kutladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da öğrenciler 25 Mart Ulusal Egemenlik Bayramı’nı kutladı

Foto: azınlıkça

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) şehrinde çğrenciler ve eğitimciler, 25 Mart ulusal egemenlik günü yıldönümünü bir kez daha kutladılar.

24 Mart’ta Gümülcine Kahramanlar Anıtı’nda (Kılıç), şehrimizin öğrenci topluluğu üyeleri 1821 Yunan Devrimi’nin kahramanları için bir çelenk koydular ve bayrakları gururla dik tuttular.

Ayrıca Rodop İlköğretim Öğretmenleri Derneği ‘Üç Azizler’, İlköğretim, Ortaöğretim öğrencileri ve İzciler tarafından çelenk bırakıldı.

Törenin bitiminden hemen sonra Doğu Makedonya ve Trakya Eğitim Bölge Müdür Yardımcısı Meri Kosmidu yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti:

‘Yunanistan’a ve tüm Yunanlılara mutlu yıllar. Özgür bir Yunanistan’a sahip olmak için halkımızın her zor anda olduğu kadar her kolay anda da sahip olması gereken birliği unutmamalıyız. Hep birlikte özgür bir şekilde bu yıldönümünü kutlar ve hatırlarız. Genç kuşaklar da Yunan, özgür ulus ve devletin mücadelelerinden ve tüm gidişatından ders almalıdır.’

Rodop İlköğretim Müdürü Katerina Sarafidu da kendi adına şunları vurguladı:

‘Yunan erkekleri ve kadınları olarak, özgürlüğümüz için savaşan kahramanlara borçlu olduğumuz kadar saygı duyuyoruz. 1821 ihtilalinin de başlangıç günü olan 25 Mart günü, milli birlik, hakikate saygı, tarihi hafıza ve aynı zamanda yüksek vatanseverlik ihtiyacını hatırlatır. Yeni nesillere iletilmesi gereken mesajlar bunlardır. Günümüz kutlu olsun.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...