Avrupa'da en çok işsiz gencin olduğu ülke Yunanistan oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa’da en çok işsiz gencin olduğu ülke Yunanistan oldu

Son verilere göre Eurostat tarafından yayınlanan raporda, Yunanistan 2022 yılında genç işsizler oranında Avrupa’da birinci sırada yer aldı.

İşsizlik kategorisinde, raporun hazırlandığı hafta işsiz olanlar, önümüzdeki iki hafta içinde işe başlamaya hazır olanlar ve son dört haftadır aktif olarak iş arayan veya iş bulmuş olanlar sayılıyor. Uzun süreli işsizler ise, bu üç şartı sağlayan ve 12 ay veya daha uzun süredir işsiz olan kişiler olarak tanımlanıyor.

Yunanistan, Avrupa’da 15-24 yaş arasındaki gençlerin işsizlik oranı en yüksek (%31,4) ülke olarak belirlendi. Yunanistan’ı, %29,8 ile İspanya ve %23,7 ile İtalya takip ediyor. Almanya ise en düşük genç işsizlik oranına (%5,9) sahip ülke konumunda.

Avrupa ülkeleri 2022 genç işsizlik oranına göre 4 grupta toplanıyor: %30’a yakın genç işsiz yüzdelerine sahip Yunanistan ve İspanya’nın olduğu en kötü grup, %14 ile %24 arasında orta düzeyde işsizlik oranına sahip ülkeler grubu, %10 ile %12 arasında nispeten düşük seviyelere sahip ülkeler grubu ve en düşük yüzdelere sahip olan %10’un altındaki ülkeler grubu.

Ayrıca, Yunanistan uzun süreli işsizlerin yüzdesi açısından da Avrupa ülkeleri arasında da en yüksek yüzdeyi (%7,7) kaydetti. İspanya %5, İtalya ise %4,6 ile bunu takip etti. En düşük orana sahip ülke Danimarka (%0,5) iken, Almanya %1 uzun süreli işsizlik oranıyla sondan altıncı sırada yer aldı.

Genel olarak, Yunanistan, Avrupa’da hem gençler arasındaki işsizlik, hem de uzun vadeli işsizlik açısından en yüksek oranlara sahip durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...