Yunan Parlamentosu’nda milletvekillerinin ilginç yemek talepleri - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Parlamentosu’nda milletvekillerinin ilginç yemek talepleri

Yunan Parlamentosu restoranında milletvekillerinin talepleri her halükarda sıra dışı.

‘To Vima’ gazetesi, Parlamento restoranından milletvekillerinin akıl almaz taleplerini ifşa etti.

Parlamentonun restoranında meydana gelen bazı tipik olayları ortaya çıkaran ‘To Vima’, burada neler yaşandığına dair ‘küçük bir tat’ veriyor.

İlk durumda, milletvekillerinden biri, restoranın menüsünü görünce yemeği beğenmemiş ve garsona seslenerek buyurgan bir şekilde ‘Balık ve spagetti yemek istiyorum, yemek için can attığım şey bu, benim için hemen bir tabak hazırlamalarını söyle’ demiş.

Garson kibarca cevap vermiş ve bu tür yiyeceklerin menüde olmadığını söylemiş, ancak ‘müşteri’ ısrar etmiş. Bu da garsonun ‘Spagetti balıkla gitmez’ diyerek siparişi almayı reddetmesine neden olmuş.

Bir başkası sardalya ile kızarmış dana eti istemiş. Garson merakla sormuş: Nasıl oluyor ki o?.
Böyle bir şeyi belli ki evde yemiş görünen milletvekili, ‘Dana etini alıp sardalyeleri içine sarıyorsunuz’ demiş doğal bir şekilde. Garson yine siparişi reddetmiş.

Geçenlerde Meclis Başkan Yardımcılarından biri, yemeğine eşlik etmesi için şarap isteyip getirdiklerinde, beğenmemiş ve şu sahne yaşanmış: Garsonu çağırmış, arabasının anahtarlarını ona vermiş ve arabadan benzin çekmesini, çünkü kesinlikle şaraptan daha iyi olacağını söylemiş. Garson donakalmış.

Yukarıdaki hikayelerin tamamen doğru olduğu ve gazeteye, yıllardır Parlamento restoranında onurlu bir şekilde çalışan garsonlar tarafından anlatıldığı ekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...