İlkokul ve anaokullarına kayıtlar sürüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İlkokul ve anaokullarına kayıtlar sürüyor

Yunanistan’da ilkokul ve anaokullarına öğrenci kayıtları, bu yıl 1 – 20 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Rodop – Evros Selanik Özel Pedagoji Akademisi (SÖPA) Mezunu Öğretmenler Derneği, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklama şöyle:

“İlkokul, bir öğrencinin yalnızca okuma yazmayı öğrendiği bir kurum değil bunun yanı sıra toplumsal değerlerinin pekiştirildiği yerdir. Ayrıca okul, öğrencinin kendi gelenek ve göreneklerini öğrendiği, sosyalleşmesini sağladığı güvenilir bir ortamla kalmayıp, kültür ve dinini de öğrendiği önemli bir yapıdır.

Sadece bunları öğrenmekle kalmayıp; aynı zamanda yaşayarak özümsediği önemli bir kurumdur. Aile temeline bağlı bilgilerin üzerine inşa ederek daha düzenli ve kapsamlı olarak bu kazanımları pekiştirip kalıcı hale getirildiği yerdir.

Azınlık okullarında öğrenci kendi anadilinin eğitimini sürdürürken aynı zamanda da ikinci resmi dili de bunun üzerine inşa ederek daha kolay öğrenmesini sağlamaktadır. Bilimsel çalışmalar da bunu yansıtmaktadır.

Bu gerçeği göz önünde bulundurarak geleceğimiz olan çocuklarımızı Azınlık okullarına kaydederek hem eğitim hayatlarını kolaylaştırmış hem de onlara büyük bir avantaj ve kazanım sağlamış oluruz.

Okullarımıza sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmak anlamına geldiğini kimsenin unutmaması gerekmektedir. Yeni çağın ihtiyaçlarına ayak uydurabilen, tüm yenilikleri sunabilen okullarımıza sahip çıkmak; yapılan olumsuz algılara karşı bir cevap olacaktır.

Bu bağlamda yukarıda bahsedilen değerler çerçevesinde önümüzdeki eğitim-öğretim yılında çocuklarını ilkokul 1. Sınıfa kaydedecek olan kıymetli velilerimizin daha duyarlı davranmalarını ve Azınlık Okullarını tercih etmelerini arzulamaktayız.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...