Kuyumcudan 24 Rolex çalan ‘Pembe Panterler’ çetesi çökertildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kuyumcudan 24 Rolex çalan ‘Pembe Panterler’ çetesi çökertildi

Yunanistan’da, üyeleri Attiki’deki Rolex kuyumcu mağazasında silahlı bir soygun gerçekleştiren suç örgütü ‘Pembe Panterler’ tasfiye edildi.

2 kişi gözaltına alınırken, 3 kişinin de kimliği belirlendi.

Üyeleri 20 Aralık’ta Attiki’deki bir kuyumcuda silahlı soygun gerçekleştiren suç örgütü ‘Pembe Panterler’, Attiki Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tasfiye edildi.

Çete üyeleri, toplam değeri yaklaşık 135 bin evro olan 24 lüks saat çalmıştı.

Hakkında suç örgütü, soygun, suç ortaklığı ve silah mevzuatını ihlal suçlarından dava açılan örgüt üyesi biri Yunan, dördü yabancı 5 kişi tespit edildi.

Soruşturma sonucunda örgütün sınır ötesi suç grupları ve Balkan organize suç örgütleri çerçevesinde yapılandığı ortaya çıktı.

Bu gruplar uluslararası eylem sergiliyor ve esasen kuyumcu dükkanlarını hedef alıyor ve burada ‘smash and grab’ yöntemini kullanarak soygun veya ‘ram and raid’ yöntemini kullanarak hırsızlık yapıyorlar.

Atina’daki soygun için söz konusu grup üyelerinin iki motosiklet çalıp, gerekli teçhizatı (tabanca, çekiç, yüz hatlarını gizleme araçları) temin ederek bir süre Atina’da kiralık bir apartman dairesinde kaldıkları aktarılıyor.

Soygunu gerçekleştirmeden önceki ve sonraki hareketlerinde kendilerine ait olmayan araçları kullanırken, soyguncuların üçünün Yunanistan’a girerek soygunu gerçekleştirmek için mutlaka gerekli süre kadar orada kaldığı ve soygunun hemen ardından kısa sürede ülkeden ayrıldığı ekleniyor.

Ayrıca, soruşturma öncesi tüm materyallerden elde edilen delillerin, adli tıp laboratuvarlarının sonuçlarının yanı sıra polisin diğer ülkelerle işbirliği yoluyla elde edilen istihbarat verilerinin kapsamlı analizinden, her bir üyenin soygun komisyonundaki rolü belirlendi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...