Çöpler sokakta kalacak! Greve devam kararı aldılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çöpler sokakta kalacak! Greve devam kararı aldılar

Çöpler sokakta kalacak! Greve devam kararı aldılar

Sözleşmelerinin uzatılmasını isteyen belediyelerdeki temizlik çalışanlarının hükümet temsilcileri ile yaptığı görüşmede anlaşma sağlanamadı.

Dün Başbakan Aleksis Tsipras Yerel Yönetim Çalışanları Birlikleri Federasyonu (POE-OTA) temsilcileriyle Başbakanlıkta bir araya gelmiş ve yeni teklifler masaya yatırılmıştı. POE-OTA, hükümetin sunduğu yeni öneriden memnun kalmadı ve saatler süren toplantı sonrası eylemlerini en azından Perşembe gününe kadar devam ettirme kararı aldı.

Sendikacılar çöp kamyonlarını çalıştırmama, Perşembe günü 24 saat greve gitme ve icra komisyonunun yeniden toplantı yapması yönünde karar aldı. Sendikacılara göre hükümetin sunduğu yeni iyileştirmeler temizlik çalışanlarının iş kadrolarını güvence altına almıyor. POE-OTA Başkanına göre güvenlik personelinin sayısı kamu sağlığı tehlikesi olmaması ve olağanüstü hava şartları nedeniyle arttırılmış olacak.

Yapılan açıklamada “Hükümet sunduğu önerilerle zaman kazanmaya ve içine düştüğü zor durumundan kaçmaya çalışıyor. Sorunu belediye başkanlarına devrediyor ve hiçbir şekilde 2.500 iş kadrosunu güvence altına alınmıyor” denildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et