Çocuk hastanesinde para yetmediği için ortopedik operasyonlar erteleniyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çocuk hastanesinde para yetmediği için ortopedik operasyonlar erteleniyor

Çocuk hastanesinde para yetmediği için ortopedik operasyonlar erteleniyor

Atina’daki Pentelis çocuk hastanesinin bütçede yaşadığı sorunlar nedeniyle ciddi ortopedik ameliyatların yapılamadığı belirtiliyor.

Ta Nea gazetesinde çıkan habere göre hastanenin bu yılki bütçesi 3 milyon euro’yu aşmıyor. Bu parayla ısınmadan tıbbi malzemelere kadar hastanenin bütün ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bütçeden ortopedi kliniğine bir yıl için ayrılan meblağ ise sadece 60 bin euro.

Pentelis çocuk hastanesinin ortopedi kliniğinde yıllardır küçük hastaların omurgalarında yaşadıkları ciddi sorunlarla ilgili operasyonlar yapılıyor.

Ancak Nisan ayı sonundan itibaren hastane yönetiminin doktorları bütçedeki sıkıntıyla ilgili bilgilendirmesinden sonra doktorlar da ameliyat için sırada bekleyen hasta çocukların ailelerini aramaya başladı. Nisan ayı sonuna kadar ise bu klinikte sadece üç ameliyatın yapılabildiği ifade ediliyor.

Bu durum karşısında harekete geçen Atina ve Pire Tabipleri Birliği Sağlık Bakanına bir mektup göndererek durumun ciddiyetine dikkat çekti ve çözüm talep etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et