Yunanistan olası göç dalgası endişesiyle sınır güvenliğini artırıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan olası göç dalgası endişesiyle sınır güvenliğini artırıyor

Yunanistan Göç ve Sığınma Bakanı Notis Mitarakis

Yunanistan, Kahramanmaraş‘taki son depremlerin olası bir göç dalgası yaratacağı endişesiyle sınır güvenliğini artırıyor.

Yunanistan Göç ve Sığınma Bakanı Notis Mitarakis, Türkiye ve Suriye’ye yardım çağrısında bulunarak beklenen göç dalgasının önlenmesi için acil eylemlerin gerekliliğini belirtti.

Yunanistan, Kahramanmaraş’taki deprem felaketinin ardından Türkiye ile kara ve deniz sınırlarında kontrolleri sıkılaştırdı.

Bakan Mitarakis “Milyonlarca insanın kitlesel hareketi bir çözüm değildir” diyerek, göç dalgasını engellemek için Türkiye ve Suriye’ye acil yardım çağrısında bulundu.

Yunanistan’da, ilkbaharda beklenen göç dalgasına karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Meriç (Evros) nehri boyunca 35 kilometre uzunluğundaki sınır çelik çiti, 5 metre yüksekliğinde olacak ve koruma amaçlı iki katına çıkartılacak. Mitarakis, “Meriç nehrinin tüm uzunluğu boyunca uzatılacak çelik çit sayesinde, Avrupa kıtasını yasadışı göç akışlarından koruyabileceğiz” dedi.

Mitarakis ayrıca, “Korunmaya muhtaç insanlara sığınma hakkı tanımamız gerektiği açık ama bunu düzenli bir şekilde yapmalıyız… Bugün ne yazık ki sığınma yönetiminde riskleri öngörerek harekete geçmek yerine, toplumlarımızdaki yerleri en çok ihtiyacı olanlara değil, ücretini ödeyenlere satan insan kaçakçıları var” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...