ND ile SYRIZA arasında Polakis kavgası: ‘Çipras’ın aynası’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ND ile SYRIZA arasında Polakis kavgası: ‘Çipras’ın aynası’

Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu

Yunanistan’da iktidardaki ND partisi ile anamuhalefetteki SYRIZA partisi arasında ‘Pavlos Polakis kavgası’ çıktı.

Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, anamuhalefet liderini ‘Pavlos Polakis’in faşist tutumlarına aleyhte tek bir söz söylememekle’ suçlayarak, ‘Polakizm sayın Çipras’ın aynası’ dedi.

Yannis İkonomu, ‘Sayın Pappas’ın Özel Mahkeme’de oybirliğiyle mahkûm edilmesi, SYRIZA için oku yaydan çıkardı ve sayın Çipras’ı kutuplaşmadan başka bir şey olmayan aynasıyla karşı karşıya getirdi. Polakizm, sayın Polakis’e sürekli sahip çıkan sayın Çipras’tan esinlenen, beslenen ve büyütülen, sistemli bir tür siyasetin, Syrizaim’in en yüksek aşamasıdır’ dedi.

Hükümet Temsilcisi, ‘Sayın Polakis, faşizm ve terörün doruk noktasına ulaşarak yurttaşlarımızı tehdit etmesine rağmen, sayın Çipras’ın ona atfetmeye cüret ettiği tek şey, insanların hedef alındığı ve rapor edildiği faşist tavırlarına tek kelime etmeden, ‘rejime’ karşı ‘kişisel bir haçlı seferi’ başlattığı eleştirisi’ dedi.

İkonomu ‘Sayın Çipras, büyük sorunların yönetiminde defalarca asgari düzeyde görünüyor. Sayın Polakis’in dün SYRIZA parlamento grubundan ihraç edilmesi gerekirdi. Sayın Çipras’ın kendi yarattığı siyasi patolojiyle yüzleşmesi için, sadece bariz olanı yapması değil, aynı zamanda kutuplaşmanın özünü hem akıl hem de fiilen onaylamaması gerekiyor: kurumları sorgulamak, adalete saldırmak, gazetecileri hedef göstermek, insanlara iftira atmak ve hedef göstermek. SYRIZA içindeki patojenitenin onaylanmamasının inandırıcı olabilmesi için, görevi kötüye kullanmaktan oybirliğiyle ve geri dönülmez bir şekilde mahkum edilen Sayın Pappas’ın partiden derhal silinmesi ve oy pusulalarından çıkarılması da gereklidir. En eski ve en yakın arkadaşı onu o kadar sıkı ‘tutmuyorsa’, oybirliğiyle mahkum edildikten sonra birlikte olmaya devam etmelerinin nasıl mümkün olduğunu ancak neyle onu tuttuğunu öğrendiğimizde anlayacağız. Öğreneceğiz, çünkü er ya da geç her şey gün ışığına çıkacak’ ifadelerini kullandı.

SYRIZA Sözcüsü Popi Çapanidu ise İkonomou’yu ikiyüzlülükle suçladı.

Popi Çapanidu, cevabında ‘Siyasi sistemin, gazetecilerin ve askeri liderliğin yarısını izlerken, Kurumlara saygı hakkında konuşmak çok fazla. Grubunuzun üst düzey yetkilileri hapisle tehdit edildiğinde yargıçları hedef almaktan ve yargı görevlilerini ‘çizeceklerinden’ bahsetmek çok fazla. Sayın Miçotakis, Meclis’ten gazetecileri ‘çete’ ve ‘yeraltı dünyası’ olarak adlandırdığında, gazetecileri hedef almaktan bahsetmek çok fazla’ dedi.

İddia makamına da atıfta bulunarak, ‘Yukarıdakilerin hepsine rağmen, savcılık hiçbir zaman en ufak bir hassasiyet göstermedi ve bugün siyaseti kriminalize etmek için tehlikeli bir yol açtı’ diyen Popi Çapanidu, sözlerini şöyle noktaladı:

‘Son olarak, siz doğrudan atamalarla hazineye zarar verenleri tutmakta ısrar ederken, kamu hazinesine 250 milyon evro kazandıran parti yöneticilerimiz var. Vatandaş bizi sandıkta yargılayacak.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...