Yunanistan’da 70 mülteci kampı kapatıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 70 mülteci kampı kapatıldı

Yunanistan’da Göç ve Sığınma Bakanı Notis Mitarakis, 2021 yılı içerisinde, bir önceki yıla kıyasla, mülteci akımının yüzde 89 oranında azaldığını belirtti.

Ege adalarında daha önceki yıllarda sorun yaşandığını belirten Mitarakis, aylardır adalara hiçbir mültecinin ayak basmadığını, bu vesileyle anakarada yaklaşık 70 sığınma kampının kapatıldığını belirtti.

Son 12 ay içerisinde ülkeye giren mülteci sayısının ülkeden yasal yollarla –sınırdışı edilerek, gönüllü ayrılarak veya ülke tarafından başka yere gönderilerek– ayrılanlardan çok daha az olduğunu belirten Bakan, son 12 ayda ülkeye 7 bin 300 mülteci girdiğini, öte yandan ise 11 bin 500 mültecinin ülkeden ayrıldığını aktardı.

Kamplardaki mülteci sayısının 56 bin olduğunu belirten Mitarakis, bunun bir yıl önce 92 bin olduğunu, an itibariyle ülkedeki toplam mülteci sayısının sanılanın çok altında, yaklaşık 60 bin olduğunu vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...