Çavuşoğlu: Türk-Yunan diyaloğunun yeniden başlaması için 6 öneri sunduk - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çavuşoğlu: Türk-Yunan diyaloğunun yeniden başlaması için 6 öneri sunduk

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan, Türkiye ve Almanya arasında 16 Aralık’ta Berlin’de düzenlenen üçlü görüşmede ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Depremden etkilenen bölgelere yaptığı ziyaretin ardından Yunan medyasına yaptığı açıklamada, Bakan, ‘Adım adım ilerleme kaydedilmesi gereken alanlar var. Pozitif bir gündem olmalı ve bu, Doğu Akdeniz’de yaşadığımız gerilimlerin ardından Ankara’dayken Nikos Dendias’ın önerilerinden biriydi’ dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Diplomasi Ofisi Direktörü Anna-Maria Bura’nın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temsilcisi ve yakın çalışma arkadaşı İbrahim Kalın ile Almanya’nın diplomatik danışmanı Jens Plettner huzurunda gerçekleştireceği görüşmeye özel atıfta bulunarak altı teklifte bulunulduğunu söyledi.

Çavuşoğlu ‘Örneğin, NATO düzeyinde ve ikili düzeyde ordu arasındaki görüşmelere, istikşafi görüşmelere, Güven Artırıcı Tedbirlere devam etmek için önerileri yaptık ve Yunan tarafından bir yanıt bekliyoruz’ dedi.

O dönemde ‘Atina ve Ankara, Bura Hanım’ın Kalın Bey’le görüşmesini duyurmadı, çünkü ne iki taraf da görüşmelerin içeriği hakkında beklenti yaratmak, ne de iç kamuoyunda bir tartışma yaratmak istemedi’ diye ekledi.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Türkiye’deki depremden etkilenen bölgeleri ziyaretine de değinerek, Yunanistan ve Türkiye’nin birlikte çalışması için başka bir afet beklememesi gerektiğini yineledi.

‘Geçmişte birbirimize komşu olarak destek olduk. Evet, anlaşmazlıklarımız ve bazen tırmanışlarımız oldu. Ancak Nikos Dendias ile Hatay yolunda konuştuğumuz gibi, gerilimi azaltmak ve birlikte çalışmak için yeni bir felaketin olmasını beklememek gerekiyor’ diyen Mevlüt Çavuşoğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

‘Sadece ilişkilerimizi normalleştirmeli değil, bazı farklılıklarımızı da çözmeliyiz.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...