Market Pass için başvuru platformu 22 Şubat’ta açılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Market Pass için başvuru platformu 22 Şubat’ta açılıyor

Yunanistan’da teknik düzeyde var olan sorunların aşılmasıyla, Market Pass için başvuru platformu 22 Şubat Çarşamba günü açılıyor.

Devlet Bakanı Yorgos Gerapetritis, Market Pass platformununun 22 Şubat’ta açılacağını duyurdu.

Başlangıçta platformun 16 – 20 Şubat tarihleri arasında açılacağı bilgisi gelse de, bazı teknik sorunlar yaşandığı ve bunların nispeten hızlı bir şekilde aşıldığı aktarılıyor.

Böylece hak sahipleri 22 Şubat Çarşamba gününden itibaren ilgili platforma girerek 15 Mart tarihine kadar başvurularını yapabilecekler.

Gerapetritis ‘Çarşamba günü Market Pass platformu açılacak, böylece önümüzdeki altı ay boyunca temel gıdalardaki artışı normalleştireceğiz’ dedi.

Edinilen bilgiye göre, ödemeler, hak sahiplerine 3 Mart’a kadar yapılacak. Kalkınma Bakan Yardımcısı Nikos Papathanasis e3 açıklamalarıyla bunu doğruladı.

Papathanasis, ‘Market Pass, tüketicilere harcamalarının yüzde 10’unu iade edecek. 3 Mart’a kadar para ödenecek ve hemşehrilerimiz kullanabilecek. Vatandaşlarımızın yüzde 85’i ya özel kartla ya da banka hesabına bu parayı alacak’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...