ABD Dişişleri Bakanı Blinken Yunanistan’a geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Dişişleri Bakanı Blinken Yunanistan’a geliyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, 15 Şubat Çarşamba günü yaptığı resmi duyuruda ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’in Almanya, Türkiye ve Yunanistan ziyaretini doğruladı.

İlgili duyuruda belirtildiği üzere Blinken, 16-22 Şubat 2023 tarihlerinde Almanya, Türkiye ve Yunanistan’ı ziyaret edecek.

16 Şubat’ta ABD Dışişleri Bakanı, Ukrayna’ya devam eden destek, Türkiye ve Suriye halkına yardım konularında bir dizi ikili ve çok taraflı toplantılara katılacağı Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak üzere Almanya’ya gidecek.

Ardından Anthony Blinken, ABD’nin 6 Şubat depremlerinin neden olduğu yıkımla mücadelede Türk yetkililere yardım etme çabalarını ilk elden görmek için 19 Şubat’ta Türkiye’nin İncirlik kentindeki ABD Hava Kuvvetleri Üssünü ziyaret edecek.

Daha sonra Ankara’ya gidecek ve burada Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer üst düzey Türk yetkililerle ABD’nin yıkıcı depremlerin ardından Türkiye’ye ve Türk halkına verdiği desteği ve Türkiye ile işbirliğini daha da güçlendirmenin yollarını görüşmek üzere bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre Blinken, Suriye’nin etkilenen bölgelerine sınır ötesi yardıma verdiği destek için Türkiye hükümetine de teşekkür edecek.

ABD Dışişleri Bakanı’nın programında son durak Yunanistan olacak.

Anthony Blinken’in savunma işbirliğini görüşmek üzere Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve anamuhalefet lideri Aleksis Çipras ile bir araya geleceği kaydedildi.

Son olarak Anthony Blinken’in ABD-Yunanistan Stratejik Diyalogunun dördüncü turunu 21 Şubat’ta başlatacağı ekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...