Amerika, Dendias-Çavuşoğlu fotoğrafından duygulandığını açıkladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Amerika, Dendias-Çavuşoğlu fotoğrafından duygulandığını açıkladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Karen Donfried, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’nun deprem bölgelerine yaptığı ziyaret sırasındaki görüntülere değindi.

Donfried, Dendia ve Çavuşoğlu’nun fotoğrafını ‘dokunaklı’ olarak nitelendirdi. ‘Türkiye’deki korkunç deprem felaketi karşısında birlikteler. Ve dürüst olmak gerekirse, bunun hepimize insanlığın ortak değerlerini hatırlattığını düşünüyorum ve bence şu anda asıl mesele bu. Müttefikler bunun içindir, arkadaşlar bunun içindir. Birimizin bir sorunu olduğunda, geri kalanımız gidip yardım etmek için elimizden gelenin en iyisini yaparız’ diye ekledi.

Donfried, Yunanistan’ın deprem sonrası Türkiye’ye yardım hamlesi ve Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın Türkiye’yi ziyaretinin ardından Anthony Blinken’in Atina ile Ankara arasında diyalog başlatmaya çalışıp çalışmayacağı sorusuna şu yanıtı verdi:

‘Türkiye ve Yunanistan, ABD’nin değerli müttefikleridir. Ve ABD’nin Ege’de de varlık gösterdiğini biliyorsunuz ve biz her zaman iki müttefikimiz arasındaki ilişkinin olabildiğince güçlü olmasını sağlamakla ilgileniyoruz. Ve bence her iki ülke de Rusya’nın saldırganlığına karşı Ukrayna’yı desteklemekte önemli bir rol oynadı.’

Kısa bir süre önce Dışişleri Bakanlığı, temsilcisi aracılığıyla Yunanistan’ın depremin neden olduğu felakete karşı tutumu hakkında yorumda bulunarak, ‘ABD, Yunanistan’ın komşu Türkiye’ye insani yardım ve çalışmaları da dahil olmak üzere hızlı insani yardımını memnuniyetle karşılıyor. İnsanlığın ve ortak dayanışma ihtiyacının timsali olan bu trajediyle mücadelede Yunan hükümetinin Türkiye liderliğine ve halkına verdiği desteği de memnuniyetle karşılıyoruz.’

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, ‘ABD, Türkiye ve Suriye halkını desteklemeye kararlıdır ve yakın uluslararası ortaklarımızdan ve Yunanistan gibi müttefiklerimizden ve yardım edebilecek durumda olan diğerlerinden sürekli desteği teşvik ediyoruz’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...