Çiftçilere seslendi: Mazotta özel tüketim vergisi iade edilecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çiftçilere seslendi: Mazotta özel tüketim vergisi iade edilecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 2023’ün tamamı için tarımsal mazottaki özel tüketim vergisinin (ÖTV) iade edileceğini duyurdu.

Başbakan ‘2023’ün tamamı için mazottaki ÖTV’nin iadesini finanse etmeye karar verdim, bunu bugün açıklayabilirim’ dedi ve ekledi:

‘Maliye Bakanlığı ile anlaştım. 76 milyon evro tutarında önemli bir müdahale, aynı zamanda Tarımsal Kalkınma Bakanlığı’ndan geçmişten bekleyen davalarımız olmaması için tazminatla ilgili bekleyen tüm davaları mümkün olan en kısa sürede yürütmesini istedim.’

Elma üreticilerine de seslenen Miçotakis, yakında yatay destek ve başlangıçtaki planlamanın dışında kalmış olabilecek çeşitler için duyuruların yapılacağını söyledi.

‘Tarımsal Kalkınma Bakanı’na ilgili yönergeleri zaten verdim. Bundan sonra birincil sektörün sorunu daha yapısal, daha elzem ve tabi ki üretim maliyetleri konusu özellikle çiftçilerimiz ve yetiştiricilerimiz için bizi endişelendiren bir konu. Yüksek enerji maliyetleri ve yüksek yem maliyetleri ile karşı karşıyayız. Ve tabii ki fiyatların artmasının ve artışın tüketiciye yansıtılmasının sebeplerinden biri de budur. Çok yüksek olan süt fiyatlarından bahsediyoruz’ dedi.

Başbakan, son yıllarda yeni borçlar yaratan tutarlı vatandaşlar için 36-72 taksitli yeni bir planın 15 Şubat Çarşamba günü açıklanacağını da duyurdu.

Aynı zamanda 1-2 taksit ödeyememe nedeniyle hakkını kaybedenler için 120 veya 72 taksit düzenlemelerinin yeniden canlandırılacağını da ekledi.

Miçotakis, ‘Özel borcun ödenmesinde önemli adımlar atılmış olmasına rağmen, daha fazlası yapılabilir’ derken, ‘Örneğin düzenleme ile taksitleri kaçırmışlarsa. Cevap evet, olacak ve bakanlar tarafından açıklamalar yapılacak. Ayda 2 taksit ödeyerek eski düzenlemeleri canlandırabilecekler’ dedi.

Miçotakis, ‘Pandemi sonrası mücadele eden tutarlı hemşehrilerimiz de var. Onlar ve yarattıkları yeni borçlar hakkında bir şeyler yapmalıyız. 36’dan 72 takside kadar yeni uygulamalar olacak’ diye vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...