İskeçe Hastanesi çalışanları protesto eylemine hazırlanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Hastanesi çalışanları protesto eylemine hazırlanıyor

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) Hastanesi Çalışanları Sendikası, 21 Şubat Salı günü bir protesto eylemine hazırlanıyor.

İskeçe’nin merkez meydanında gerçekleşecek eyleme, tüm vatandaşlar, hastanenin çalışamaz hale gelmesini protesto etmek amacıyla sokaklara çıkmaya davet ediliyor.

Eylem çağrısı şöyle.

‘21 Şubat 2023 Salı günü saat 17:00’de İskeçe Hastanesi çalışanları sizi İskeçe merkez meydanında bir protesto mitingine davet ediyor.

Hep birlikte güçlü bir mesaj vermenin, Hastanemizin güçlendirilmesini talep etmenin, daha fazla değersizleştirilmesine bir son vermenin zamanı geldi.

Ülkemizde halk sağlığının savunulması hepimizi ilgilendirmektedir. İşçiler ve yurttaşlar olarak güçlü bir kamusal ve ücretsiz sağlık hizmetini şiddetle talep etmeliyiz. Pandemi sırasında halk sağlığı sektörü yaşadığımız benzeri görülmemiş durumlarla karşılaştı. Halk sağlığı sisteminin tanınması ve güçlendirilmesi öncelik olmaktan çıkıp talep haline geldi. Yıpratma, yetersiz personel çalıştırma ve rütbe düşürme, sağlık krizi sırasında işçilerin halk sağlığını desteklemek için gösterdiği insanüstü çabalara bir yanıttır. Yoğun bakımların bir daha açılma ihtimali olmadan kapanması, kliniklerin birleşmesi, temel uzmanlıkların eksikliği Hastanemizin bozulmasına hatta işletilemeyecek duruma gelmesine yol açmaktadır. Başta Patoloji Kliniği olmak üzere klinikler tehlike sinyali veriyor ve iki doktor kalıyor ki bu da bırakın acil ihtiyaçları, olağan ihtiyaçların bile karşılanamadığı anlamına geliyor. Hastanemizin düştüğü ve biz çalışanları ve vatandaşları olarak içinde bulunduğumuz durum, hastanenin istikrarsız işleyişini açıkça göstermektedir.

Ücretsiz halk sağlığı hizmetlerinin insana yakışır ve güvenli bir şekilde sunulmasını sağlamak için acil çözümler talep etmenin zamanı geldi. Şimdi harekete geçmezsek, sorumluluklar her birimizin üzerine binecek.

Hastanemizin işleyişini sağlamak, kendi sağlığımızı ve çocuklarımızın sağlığını korumak için güçlü bir şekilde mücadele etmeliyiz.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...