Muhalefet tepki göstermişti: İskeçe’deki FY konseri iptal edildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Muhalefet tepki göstermişti: İskeçe’deki FY konseri iptal edildi

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) şehrinde başlayan 2023 İskeçe Karnavalı etkinliklerinde ‘trap’ müzisyeni FY’nin sahne alacağının açıklaması büyük tepkilere neden olmuştu.

Belediye Başkanı Manolis Çepelis, karnaval kapsamında önümüzdeki Cuma günü yapılması planlanan FY konserinin, neden olduğu tepki yağmurunun ardından, iptal edildiğini duyurdu.

Belediye Başkanı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

‘Son günlerde 2023 İskeçe Karnavalı etkinlik programına bir trap sanatçısının katılmasına yönelik tepkiler yoğunlaştı. Sanatçı, başından beri, konser sırasında hiçbir şarkının ve uygunsuz içerikli sözlerin duyulmayacağını taahhüt etmişti.

Alışılagelmişin sınırlarını aşan sanat formlarına karşı hoşgörülü olunması gerektiğini düşünüyorum. Ancak kesinlikle yerel halkın huzurunu ve birliğini ön planda tutuyorum. Ve hizmet ettiğim şehrin en önemli yıllık etkinliğinde yerel topluluk bölümünün değirmenine su taşımaya istekli değilim. Özellikle de sendikal tipi politikaların öngörülemeyen ve kontrol edilemeyebilecek durumlara yol açması söz konusuysa.

İskeçe Belediye Başkanı olduğum sürece böyle bir şeyin olmasına asla izin vermem.

Bu nedenle, yönetimin başı olarak tüm sorumluluğu üzerime alarak söz konusu konseri iptal etmeye karar verdim.

İskeçe’nin, aynı zamanda Trakya’nın diğer bölgelerinin de, en sevdikleri sanatçılardan birini sahnede görmeyi sabırsızlıkla bekleyen gençleri üzeceğimi biliyorum.

Ancak onlardan, üç yıl önceki o Şubat gecesini, hükümetin pandemi yasaklarına uymayı reddederek ve Karnaval akşamı yürüyüşünün yapılmasını talep ederek binlerce kişinin bir araya geldiklerini hatırlamalarını istiyorum.

O zamanlar, anne babanızın ve büyükanne ve büyükbabanızın sağlığına öncelik vererek küçük bir taviz vermenizi istemiştim. Ve buna saygı duydunuz.

Bugün sizden başka, daha az önemli bir uzlaşma istiyorum. Herkesin içinde izlemek istediğiniz şeyin genel olarak sosyal olarak kabul edilebilir hale gelmediğini kabul edin.

Sana adanmış bir karnaval yapacağımız günün geleceğine söz veriyorum. Ve zamanı geldi.

Bu küçük uzlaşmayla bile, pratikte bunun bir canlılık, eğlence, ilham alanı olduğunu, aynı zamanda eski ve yeni arasında bir arada yaşama alanı olduğunu, hepimizin kendimizi ifade etme biçimine saygı duyduğunu kanıtlayan bir Karnavala ulaşacağız.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...