Çavuşoğlu: Bu dayanışmanın Yunanistan ile yeni bir sayfa açılmasına vesile olmasını diliyorum - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çavuşoğlu: Bu dayanışmanın Yunanistan ile yeni bir sayfa açılmasına vesile olmasını diliyorum

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, deprem sırasındaki dayanışmanın Yunanistan ile yeni bir sayfa açmak için belirleyici olmasını umduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, bu açıklamayı, İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile yaptığı görüşmede yaptı.

Bakan, ‘Bölgemizde istikrar ve barış istiyoruz. İsrail’le başta İsrail olmak üzere bölge ülkeleriyle ilişkilerimizi normalleştirmek için attığımız adımlar ortadadır’ dedi.

Çavuşoğlu, ‘Deprem sırasındaki dayanışmamızın Yunanistan ile yeni bir sayfanın açılmasında da belirleyici olmasını temenni ediyorum. Bu nedenle tüm bölge ülkeleri gibi biz de bölgemizin istikrarı, ekonomik kalkınması ve huzuru için çalışmaya devam etmeliyiz’ ifadelerini kullandı.

Nikos Dendias ve Mevlüt Çavuşoğlu, birlikte ziyaret ettikleri Antakya’dan ortak mesaj göndererek, Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin düzelmesi için büyük bir felaketi beklememize gerek olmadığını söylemişlerdi.

Son zamanlarda Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler ‘kırmızıya’ dönmüştü. Bütün bunlar, depremin süresi olan 70 saniye içinde ve komşu ülkeyi vuran akıl almaz bir insani krizin ağırlığı altında tersine döndü.

İki bakanın kucaklaşması, yerle bir olmuş şehirler üzerinde helikopter uçuşu ve Çavuşoğlu’nun ve Türk medyasının Yunan yardımı ve Yunan arama-kurtarama ekipleri (EMAK) için söylediği güzel sözler ortamı iyice yumuşattı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...