Batı Trakya’da neden köprü yerine İrlanda geçiti yapıyorlar? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da neden köprü yerine İrlanda geçiti yapıyorlar?

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti muhalefet liderlerinden Kostas Kaçmigas, Eyalet yönetimini köprüler konusunda topa tuttu.

Muhalefet ideri, Eyalet idaresini, Üniversite Kampüsü’nden Kozlukebir’e (Arriana) giden yol üzerinde köprüler yerine yeni İrlanda geçişleri inşa etme projeleriyle ilgili olarak eleştirdi.

Kaçimigas, Gümülcine (Komotini) – Kalfa (Kalhas) – Ircanhisat (Gratini) – Sirkeli (Fillira) – Kozlukebir (Arriana) yerleşkesi yolunun 15 kilometrelik 2,2 milyon evro bütçeli onarım ve iyileştirmesi için bir müteahhit firma ile sözleşme imzalanmasına atıfta bulunarak, ‘Beş köprü ve 16 kilometrelik yolu kestikleri için özür dilemeleri gerekirken, yol bakım projesini ihale ettikleri için kutlama yapıyorlar’ dedi.

‘Metios yönetimiyle Rodop’taki köprülerde bir şeyler oluyor olmalı. Sadece köprüler yıkılıyor ve yeniden inşa edilmeleri neredeyse on yıl var gerçekleşmiyor, aynı zamanda beş köprünün neredeyse hazır çalışmaları basitçe kesildi’ diye devam eden muhalefet lideri, yönetimi gözde taktiğinin Rodop’un ‘ilgili ve ilgisiz’ Eyalet başkan yardımcıları ve Eyalet meclis üyelerinin, projelerin önünde fotoğraf çekilmek olduğunu vurguluyor.

Kaçimigas, 2014 yılında Yannakidis yönetiminin 31 kilometrelik bir yolun yeniden inşası ve iyileştirilmesi ile 6 yolun inşası, söz konusu yol üzerinde Kalkanca (İfestos), Kalfa, Ircanhisar, Domrüköy (Dokos), Kocaçay (Lissos) ve Sıçanlık (Pontikorema) nehirlerinde 20 milyon evroyu aşan bütçe ile köprülerle bir çalışma teslim ettiğini kaydediyor.

Muhalefet lideri, ‘Bunun yerine, başlangıçta Pavlidis yönetimi ve ardından Metios, Kocaçay nehri üzerindeki bir köprüyü korumaya ve birbirini izleyen 8 yıl sonra çalışmayı ‘tamamlamaya’ karar verdi ve 6 köprüden 5’ini kesti’ diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doğu Makedonya Trakya'nın Yeni Eyalet Başkanı ve Meclis Üyeleri Yemin Ediyor

Doğu Makedonya Trakya Eyalet yönetimi için önemli gün yaklaşıyor. Doğu Makedonya Trakya’nın Eyaleti’inin yeni başkanı ve eyalet meclis üyeleri için yemin töreni düzenlenecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Topsidis: 'Kimse Eyalet Başkan Yardımcılığı Görevinde 5 yıl Sabit Kalmayacak'

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nin yeni Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, eyalet yönetiminde kimsenin eyalet başkan yardımcılığı görevinde 5 yıl sabit kalmayacağını söyledi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hayvan Besicileri'nden Gümülcine'de Eylem

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’ndeki hayvan besicileri içinde bulundukları zor şartları Gümülcine’de bulunan Eyalet Başkanlığı binası önünde protesto ettiler.
Devamını oku...