İşler yine sarpa sarıyor: Çin’de Şanghay sakinlerinin yüzde 70’i koronaya yakalandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İşler yine sarpa sarıyor: Çin’de Şanghay sakinlerinin yüzde 70’i koronaya yakalandı

Çin’deki üst düzey sağlık yetkilileri, bugün ilk kez, Kovid-19’dan ölenlerin sayısının ‘devasa! olduğunu ve Şangay’ın 25 milyon sakininin yüde 70’inin enfekte olduğunu kabul etti.

Aynı zamanda Pekin, Çin topraklarından hava yoluyla seyahat edenlere uygulanan kısıtlamaları takiben Batılı ülkeleri ‘misilleme’ konusunda uyardı.

Geçen ay Çin hükümetinin Kovid hastalığıyla başa çıkmak için ‘sıfır tolerans’ stratejisinin acımasız önlemlerini aniden gevşettiği ve bunun sonucunda hastanelerin ciddi korona semptomları olan hastalarla ve krematoryumların cesetlerle dolduğu hatırlanıyor.

‘Daily Mail’ gazetesinin yorumladığı gibi, Çin sağlık yetkilileri Çin televizyonunda ülkelerinin Kovid ‘vaka ve ölüm sayısı açısından’ kritik bir artışla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Ancak durumun ciddiyetini hemen küçümsediler ve vakalardaki hızlı artışın dünyanın en kalabalık ülkesinde kaydedildiğine dikkat çektiler.

Pekin hükümeti, Batılı ülkelerin Çin topraklarından yurt dışına seyahat eden yolcuları Kovid testinden geçirmeye zorlamak için duyurduğu yeni önlemleri de kınadı ve misillemelerle karşılaşabilecekleri uyarısında bulundu.

Dün, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, virüsü kontrol altına alamayan ve ülkede on yıllardır ilk yaygın kitlesel protestoları ateşleyen Kovid hastalığının ele alınması konusundaki acımasız sıfır tolerans politikasının hatalarını kabul etti.

Kitlesel toplumsal huzursuzluğun ardından Xi Jinping, 7 Aralık’ta koronaya karşı katı önlemlerini geri çekti, ancak yeni stratejisi, başta ülkenin başkenti olmak üzere Kovid vakalarında keskin bir artışa neden oldu.

Aralık ayının ilk 20 gününde, Çin hükümetinin en üst düzey sağlık otoritesi, nüfusun yüzde 18’ine denk gelen 248 milyon kişinin virüse yakalandığını tahmin etti.

Elbette Çin, pandeminin 2019’un sonlarında patlak vermesinden bu yana yaklaşık 5 bin vatandaşının koronavirüsten öldüğünü iddia ediyor. Ancak uzmanlar aksini söylüyor ve bazıları ülkenin günde 9 bin kadar ölüm sayabileceğini tahmin ediyor.

Ulusal Sağlık Komisyonu yetkilisi Jiao Yahui, devlet yayıncısı China Central Television’a yaptığı nadir bir itirafta şunları söyledi:

‘Geniş bir tabanımız var, bu yüzden artan ciddi vakalar ve ölümler var. Bu dalga söz konusu olduğunda, insanların hissettiği şey ölümlerin düşük yüzdesi değil, salt sayıdır. Dünyanın geri kalanıyla karşılaştırıldığında, buradaki ölümler olağandışı değil.’

Pekin’deki Chaoyang Hastanesi başkan yardımcısı Tong Zhaohui ise, vaka sayısının yüksek olduğunu kabul etti, ancak ölüm oranının hala düşük olduğunu söyledi. ‘Çevrenizde kaç kişinin enfekte olduğunu, ancak kaçının kritik durumda olduğunu veya zatürree olduğunu bir düşünün. Sanırım herkes anladı’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da son 1 haftada 33 kişi koronadan öldü

Yunanistan’da 14 – 20 Ağustos haftasınında koronovirüs pozitif kişi sayında artış kaydedildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona aşısını hangi kolunuza vurdurduğumuz neden önemli?

Küçük bir ayrıntı olarak değerlendirilebilir, ancak kişinin Kovid-19 aşısını vurdurmak için seçtiği kol önemli.
Devamını oku...