Milletvekili Burhan Baran: ND hükümeti bizleri kaosa sürüklüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran: ND hükümeti bizleri kaosa sürüklüyor

İskeçe (Xanthi) ili PASOK Partisi Milletvekili Burhan Baran Yunanistan Parlamentosu’ndaki bütçe görüşmeleri çerçevesinde yaptığı konuşmada son gelişmelere değinirken ND hükümetinin toplumu kaosa sürüklediğini söyledi.

İskeçe Milletvekili Burhan Baran, son yıllarda halkın gittikçe yoksullaştığını ve bunun orta sınıfı da etkilediğini vurguladı.

İskeçe ilindeki problemleri de aktaran milletvekili Baran, özellikle İskeçe hastanesindeki duruma vurgu yaptı. Trakya Kalkınma Komisyonu’nun büyük bir hayal kırıklığı yarattığını belirten Baran, “Bugün ülkede, toplumu birleştiren ne siyasi irade, ne de sosyal bir yapı var. Aksine bizleri mutlak bir kaosa sürüklemekte olan Yeni Demokrasi Partisi iktidarı var.” ifadelerine yer verdi.

İskeçe Milletvekili Burhan Baran’ın yaptığı konuşma şöyle: “Son yıllarda ülkemizde ekonomik eşitsizliklerin, yoksulluğun ve işsizliğin gün be gün artması ne yazık ki tüm vatandaşlarımıza zor zamanlar yaşatmaktadır. İktidarın izlemiş olduğu politikadan dolayı pahalılık ailelerin gelirini azaltarak onları geçim derdine düşürmüştür.Ancak vatandaşların artık adaletsizliklere, yüksek vergilere, tüm bu eşitsizliklere toleransı kalmamıştır. Son yılardaki Koronovirus salgınından dolayı alınan tedbirler, yasaklamalar bizleri psikolojik olduğu kadar ekonomik açıdan da yüksek derecede etkilemiştir.Enerji fiyatlarının artışlarına sebep olan Rusya-Ukrayna savaşını da ekler isek mevcut durumun daha da kötüye gittiğini görmekteyiz.

Peki tüm bunların sonuçları nelerdir?

Orta tabakayı oluşturan halkımız yoksullaştırılmakta ve bu yavaş yavaş orta sınıfın yok olmasına sebep olmaktadır. Her yaştan işsizlerin sayısı ciddi derecede artmış bulunmaktadır. İntiharların, cinayetlerin, boşanmaların, aile içi şiddetin artması her geçen gün vatandaşları bunalıma sokmaktadır.

Bütün bu sorunlara rağmen, bir kez daha, hem ekonomik hem de sosyal açıdan adaletsiz olan ve de herhangi bir yenilikçiliği olmayan, alt ve orta gelirli tabakaları yok etmeye yönelik olan devlet bütçesini tartışmak için meclis toplantısında yer almaktayız. Ne yazık ki toplumumuzun ve aynı zamanda dünya ekonomisinin ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğu bir dönemde, ülkemizde enflasyonun ve pahalılığın hızla arttığı, faizlerin yükseldiği bir zamanda bulunmaktayız.

Milletvekili olduğum Ksanthi (İskeçe) vilayetinde ve genel olarak Batı Trakya bölgesinde, tanık olduğum günlük hayat mücadeleleri, bütün ülke çapında yaşanılan zorlu ekonomik durumu yansıtmaktadır. Zor koşullara rağmen, her gün gururla ve başı dik bir şekilde mücadelesini devam ettiren vatandaşlarız biz.

İşgücünün büyük ölçüde yurt dışına yönelmesi bölgemizdeki kalkınmada ciddi derecede sadece ekonomik değil sosyal, kültürel ve ulusal açıdan da kayıplar oluşturmaktadır. Unutmayalım ki, geleceği, ekonomik imkanları kısıtlı olan ve en önemlisi yaşlanan bir bölgede yaşıyoruz.

Ksanthi (İskeçe) hastanesinde hizmet veren doktorların ve tüm personelin zorluklar içinde mücadele ederek görevlerini yerine getirmeye çabaladıklarını bir kez daha belirtmek isterim. Ayrıca bölgemizin en bilinen ihraç ürününü üretmeyi bırakan tütüncülerimizi, sadece lafta destek verdiğiniz çiftçilerimizi, evlerini ısıtamayacak duruma gelen düşük gelirli vatandaşlarımızı da unutmayalım. Enerji krizi, yüksek vergilendirme, gelir dağılımındaki adaletsizlik ve devletin yetersizliği tüm vatandaşların hayat mücadelelerini hayli zorlaştırıyor. Tüm bunlara bölgemizdeki az sayıda yer alan devlet yatırımlarını da ekler isek Doğu Makedonya ve Trakya bölgesini ekonomik açıdan çökmekte oldğunu anlıyabiliriz.

Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinin kalkınması için kurulan Partiler Arası Komite tüm bu sorunların çözülmesi içindi ve ne yazık ki beklentilerimizi karşılayamadı. Sorunlar hala mevcut. Hükümetin bu sorunlarla mücadele ediş şekli toplumumuzun refahını ve sosyal güvenilirliğini sağlayacaktır. Öncelikle üretim ve tarımda yeni teknolojiler kullanılmalıdır. Kullanılmayan üretim birimleri tekrar kullanılır hale getirilmelidir. Bölgenin tarım ve üretim sektörünü canlandıracak büyük altyapıya sahip projeler yapılmalıdır. Ancak bilgiyi kullanarak yeniliği elde edebiliriz.

Partiler Arası Komite gerçekten kalkınma amacıyla mı kuruldu yoksa azınlığın sadece kurumsal sorunlarıyla ilgilenmesi için mi var?

Ayrıca sağlık birimleri zorluklar içinde yok olur iken sizler özelleştirmeye doğru hızla ilerlemektesiniz çünkü baştan beri sizin planınız buydu. Devlet Hastaneleri kapatılıyor, hastalar mağdur ediliyor, yatırımlar azalıyor ve böylelikle sosyal sağlık sistemi yavaş yavaş yok oluyor.

Başka koşullarda yaşadığımız kriz, ülkenin ve toplumun bir birine kilitlenmesine ve yeniden doğmasına vesile olabilirdi. Fakat ne yazık ki iktidarın aynı mantık ve zihniyet ile yüzeysel bir şekilde ülkeyi yönetmesi bunu mümkün kılmıyor. Bugün ülkede, toplumu birleştiren ne siyasi irade, ne de sosyal bir yapı var. Aksine bizleri mutlak bir kaosa sürüklemekte olan Yeni Demokrasi Partisi iktidarı var.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...