Çavuşoğlu: Ya Yunanistan geri adım atar, anlaşmalara uyar ya da biz gereğini yaparız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çavuşoğlu: Ya Yunanistan geri adım atar, anlaşmalara uyar ya da biz gereğini yaparız

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’ın adalardaki askeri tatbikatlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ya Yunanistan geri adım atar, anlaşmalara uyar ya da biz gereğini yaparız.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan ile Türkiye arasında süren gerginlik artmaya devam ediyor. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, adalardaki Yunan askeri tatbikatları hakkında, “Ya Yunanistan geri adım atar, anlaşmalara uyar ya da biz gereğini yaparız.” dedi.

Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu ile görüşmesinin ardından Ege’deki adalarda Yunan askeri tatbikatları ile ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Çavuşoğlu, “Ya Yunanistan geri adım atar, anlaşmalara uyar ya da biz gereğini yaparız. Yunanistan barış anlaşmalarını ihlal ediyor, Adalar’ın silahlandırılmasına sessiz kalamayız. Yunanistan barış istemiyorsa biz de gereğini hem hukuki zeminde hem sahada yaparız, rüzgar eken fırtına biçer, bir gece ansızın” cevabını verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...