Muzalas: SYRIZA da Türk devletine karşı Meriç sınırında aynısını yapardı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Muzalas: SYRIZA da Türk devletine karşı Meriç sınırında aynısını yapardı

Muzalas: SYRIZA da Türk devletine karşı Meriç sınırında aynısını yapardı

Radikal sol SYRIZA hükümetinde Göç Bakanı görevini icra eden Yannis Muzalas “hükümetin Evros (Meriç) sınırında yapması gerekeni yaptığını” dile getirdi.

Proto Thema gazetesine demeç veren Muzalas “Sınırların korunması ve Türk devleti ve derin devleti tarafından yönlendiren bu girişlerin püskürtülmesi için SYRIZA da aynı şeyleri yapardı. Ancak sabahtan akşama Sofia Vembo şarkıları söylemeyi ve kimin daha fazla Yunan olduğu tartışmalarını bırakmalıyız. Herkes Yunanlı. Polis ve ordumuza güvenmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Sofia Vembo, 1940 yılındaki Yunan-İtalyan savaşı sırasında söylediği milli şarkılarla biliniyor.

SYRIZA’nın aynı şeyleri bu kadar gürültü koparmadan yapacağını söyleyen Yannis Muzalas “Bu savaş iklimi yaratıldıkça, ordu ve hükümet tarafından sistematik bir şekilde değil de bu iklime kendini kaptırabilecek insanlar yanlışlıkla bazı şeyler yapabilir. Ordunun sahip olmadığı silahlar ve mermiler dolaştıkça, ülkemize iftira atılması için Türkiye’nin bile tezgahlayabileceği konularla karşı karşıya kalabiliriz” dedi. 

Denizdeki geri püskürtmelerin yasadışı olduğunu belirten eski Bakan “Kurtarma operasyonları yapılmalıdır. Şimdi ND’nin geri püskürtme yapmasıyla boğulma tehlikesi oluşuyor. Önümüzdeki günlerde havalar iyileşince kayıklarla gelmeye başladığını göreceğiz” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.