Yunanistan’ın dış borcu hafifletilecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın dış borcu hafifletilecek

Evro Bölgesi’nin 19 maliye bakanı (Hırvatistan dahil olunca 20 üye olacak) olarak, Yunanistan’ın borcunu hafifletmeye yönelik 644 milyon evro tutarındaki önlemlerin son diliminin serbest bırakılması için ‘yeşil ışık’ verdi.

Avrupa Komisyonu’nun memorandum sonrası gelişmiş denetimden çıkışın ardından Yunanistan ekonomisine ilişkin ilk raporunun ardından Avrupa Komisyonu’nun tavsiyesini kabul etti.

Evro Bölgesi maliye bakanlarının toplantısı, Avrupa merkez bankaları (SMPs, ANFAs) tarafından alıkonulan Yunan devlet tahvillerinin kârlarından gelen 644 milyon evroluk fonları serbest bıraktı.

Bu miktarın söz konusu ödemesi Temmuz 2019’dan beri beklemede ve Evro Bölgesi Maliye Bakanları, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yarattığı benzeri görülmemiş koşullara ve Rusya Devlet Başkanı Putin rejiminin kararlarına rağmen Yunanistan’ın tüm taahhütlerini yerine getirdiğine karar verdi.

Eurogroup ayrıca, EFSF tarafından Yunanistan’a verilen kredi oranında entegrasyonu öngörülen ek marjın (step-up margin) 2022’nin 2. yarısı için sıfırlanmasını ve ilk kez 2023 – 2049 dönemi için bu marjın sıfır değerinde kalıcı olarak azaltılmasını kararlaştırdı.

Eurogroup’un özel kararı, ülkemiz artık gelişmiş denetim altında olmadığı, aksine Avrupa Birliği’nin neredeyse tüm üye ülkeleri gibi değerlendirildiği için Yunan ekonomisi için bir kilometre taşıdır.

Buna rağmen, AB destek programlarından çıkan diğer tüm ülkeler (Kıbrıs, Portekiz, İrlanda) gibi ülkemiz de AB ‘altılı paket’ kurallarıyla tanımlandığı için Avrupa kurumları tarafından ‘yakından izlenmeye’ devam edecektir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...