Yunanistan’da bu yıl mevsimsel grip kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da bu yıl mevsimsel grip kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti

Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu EODY, Yunanistan’da bu senenin ilk mevsimsel grip virüsü kaynaklı ölümünün gerçekleştiğini açıkladı. 

Grip nedeniyle hastanede yoğun bakıma kaldırılan 78 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Öte yandan başka bir adamın da grip nedeniyle hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Verilere göre bu, yoğun bakımda can veren talihsiz kadının yüksek riskli gruba ait olduğu görülürken şu anda başka bir yaşlı adam da grip olduğu için yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor. Söz konusu hastanın yüksek risk grubuna ait olan 82 yaşında bir erkek olduğu ve her iki vakanın da influenza virüsü tip A’dan (H3N2) kaynaklandığı belirtiliyor.

Ağır bir şekilde geçirilen H3N2 virüsü, kişiler üzerinde ateş ve halsizlik şikayetine yol açıyor. İnfluenza virüsünün A ve B olmak üzere iki tipi bulunuyor. Bugün Yunanistan’da adından söz edilen H3N2 virüsü dışında bir de halk arasında domuz gribi olarak adlandırılan H1N1 virüsü bulunuyor ve influenza A tipi olarak tanımlanıyor.

Yunanistan’da 14-20 Kasım 2022 haftasında, resmi kayıtlara geçmiş 28 grip vakası bulunuyor.

Grip belirtileri nedeniyle doktora başvurular ise bir önceki haftaya göre yüzde 29 oranında artmış durumda. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...