Bilim adamlarından grip aşısı çağrısı: Grip ve korona birleşince öldürüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bilim adamlarından grip aşısı çağrısı: Grip ve korona birleşince öldürüyor

Britanyalı bilim adamları, grip ve koronavirüsün birleşmesi durumunda ölüm riskinin çok fazla arttığını belirterek, tüm risk altındakileri önümüzdeki günlerde grip aşısı olmaya davet ettiler.

Yapılan araştırmaya göre hastalar arasında sadece koronavirüs olanların %26,9’unun yaşamını yitirdiği bildirilirken, aynı anda hem koronavirüs hem de grip olanlarda bu oranın %43 olduğu kaydedildi.

Yapılan araştırmanın küçük çaplı bir araştırma olduğu belirtilirken, buna rağmen verilerin başka diğer verilerle de örtüştüğü ve önlem alınması gerektiği vurgulanıyor.

Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. Yvonne Doyle, gribin her yıl Britanya’da 4 bin ila 22 bin can aldığını, geçen yıl bu oranın 8 bin olduğunu vurgularken, “Hayatta isteyeceğin en son şey grip olmak. İster grip ol ister koronavirüs, evinde kal ve inzivaya çekil. Belki kötü hissedebilirsin ama bu hem kendini hem sevdiklerini koruman için en iyi yöntem” diyor.

Britanya hükümetinin ise şimdiden 30 bin grip aşısı temin ettiği ve bu aşıların ilk etapta özellikle 65 yaş üzeri olanlar için kullanılacağının altı çizildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...