Yunanistan Deniz Kuvvetleri’nden korvet hamlesi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Deniz Kuvvetleri’nden korvet hamlesi

Yunanistan’da Korvet Edinme Programının Donanma tarafından aktivasyonu, bugün toplanan Yüksek Deniz Konseyi (ANS) kararıyla kararlaştırıldı.

Bunun, Filonun Yenilenmesi için Belharra’ların Donanma tarafından satın alınması ve MEKO fırkateynlerinin modernizasyonu ile birlikte üçüncü adım olduğu belirtiliyor.

Bilgilere göre, İtalyan ve Fransız teklifleri en baskın olarak kabul edilirken, aralarında Hollanda’dan olanlar da var, ancak tedarik sürecinin başlangıcındayız.

Genelkurmay Başkanlığı’nın toplantısını konuyla ilgili bir toplantı izleyecek ve sonra, konuyu, nihayet karar vermesi için ilgili taraflarla müzakere edecek olan ekipman müdürlüğü devralacak.

Milli Savunma Bakanlığı, üç korvetin satın alınmasına ve dört MEKO tipi fırkateynin yükseltilmesine tahsis edilecek olan yaklaşık 2,5 milyar evro ile zaman içinde artması beklenen bir fon sağladı.

Her iki program arasında, sürecin başlangıcında tahmin edilmesi imkansız olan gizli maliyetlerin görüneceği tahmin edilmekte.

Fincantieri’nin teklifi, Yunan tarafı için cazip kabul edilmekte, çünkü teknik bilginin transferini ve Yunan tersanelerinde, özellikle Elefsina tersanelerinde üç korvetten ikisinin inşasını öngörmekte.

Özellikle, İtalyanlar Yunan tarafına, ilk korvetin şirketin İtalya’daki tersanelerinde ve geri kalan ikisinin Elefsina tersanelerinde, know-how ve teknik desteğin paralel transferi ile inşa etmesini önerdiler.

Ancak bunun gerçekleşmesi için Elefsina Tersaneleri’nin iyileştirme süreci tamamlanmalı.

Fransızların teklifinin de yaklaşık olarak aynı olması bekleniyor, ancak şu anda Gowinds arzını Belharra fırkateynlerinin hataya geçirilmesi ile ilişkilendirmeye çalışıyor.

Bilgilere göre, deniz grubu Skaramangas tersaneleriyle işbirliği içinde benzer bir şey önermeyi planlıyor, ancak ilgili çalışmaların uygulanabilmesi için yalnızca Yunan tersanesinin tanklarının gerekli modernizasyonu ve genişlemesi tamamlanlanması gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...