Vitsas: Ege’de kabadayılık isteyen iyi düşünsün! Güçlü donanma ve uçaklarımız var! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Vitsas: Ege’de kabadayılık isteyen iyi düşünsün! Güçlü donanma ve uçaklarımız var!

Vitsas: Ege’de kabadayılık isteyen iyi düşünsün! Güçlü donanma ve uçaklarımız var!

SYRIZA Partisi kurmaylarından Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Dimitris Vitsas SKAI televizyon kanalına Ege ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Ege’de kabadayılık yapmak isteyen bunu iki-üç kez düşünmeli. Güçlü donanma ve uçaklarımız var” diyen Vitsas sözlerini şöyle sürdürdü: “Yunanistan ve Avrupa’nın kimsenin aşmasına tahammül gösteremeyeceği sınırları var. 1990’lı yıllarda değiliz. Askeri açıdan çok güçlüyüz ve iyi bir uluslararası konuma sahibiz” dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin Ege’de tahriklerde bulunduğunu söyleyen Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı “Bütün senaryoları inceliyoruz, en kötüsünü bile. Son derece tahrik edici açıklama ve davranışlar kazalara yol açabilir, kazalar çatışma çıkartabilir ve sonra hadi dön geriye dönebilirsen” şeklinde konuştu.

Son dönemde Kıbrıs ve Ege’deki tahrikin artmasının Türkiye’nin Afrin’deki askeri operasyonuyla ilişkilendirilebileceğini belirten Bakan Vitsas, bunun bir asabiyet göstergesi olduğunu kaydetti. Son olarak Vitsas “Türkiye için barışçıl bir Avrupa yolu istiyoruz, ama bu kendi egemenlik haklarımızı savunmayacağımız anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et