Lesvos’taki mülteciler donanma gemisine binmeye korktu. İşte nedeni - Azınlıkça
Uncategorized

Lesvos’taki mülteciler donanma gemisine binmeye korktu. İşte nedeni

Lesvos’taki mülteciler donanma gemisine binmeye korktu. İşte nedeni

Soğuk havalarda mültecileri barındırmak için seferber edilen “Lesvos” adlı Yunan donanma gemisi Lesvos adasının başkenti olan Midilli’nin limanına demir attı, ancak mülteciler gemiye binmeye yanaşmadılar.

Lesvos adasının Moria bölgesindeki mülteci kampında bulunan mülteciler Yunan donanmasına ait “Lesvos” savaş gemisine binmeyi kabul etmedi. Çarşamba gecesi başlayan ve Perşembe sabahı da devam eden şiddetli yağmura rağmen 500 kadar göçmen ve mülteci, geminin kendilerini misafir etmek için değil, Türkiye’ye geri götürmek için seferber edildiği korkusuyla gemiye binmek istemediler.

Devlet yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonrası Moria’daki göçmenler, adada başka bir yere yerleştirilmeleri şartıyla kampı terk etmeye razı oldu. Böylece Çarşamba gecesi otobüslere binerek Lesvos adasının Lutropoli Thermis ve Midilli bölgelerinde bulunan otellere yerleştirildiler ve geceyi otelde geçirdiler.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Vitsas da gelişmeyi doğrularken, yaptığı açıklamada “Geminin oraya gitmesi yeterli değil, göçmenlerin de gemiye gitmesi gerekiyor” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et