Selanik’te yakalanan Türk hakkında mahkeme Almanya’ya iade talebini görüşüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik’te yakalanan Türk hakkında mahkeme Almanya’ya iade talebini görüşüyor

Yunanistan’ın Selanik şehrinde bir Türk vatandaşı, Alman adli makamları tarafından çıkarılan ve kendisini Alman topraklarında telefon dolandırıcılığı yapmakla suçlayan Avrupa emrinin infazı çerçevesinde tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 22 yaşındaki Türk vatandaşının Almanya’ya iade talebini başlatmak üzere Selanik Temyiz Savcılığına götürüldüğü bildirildi.

Savcılık belgelerine göre, kimliği belirsiz suç ortakları ile birlikte 22 yaşındaki zanlı, Alman vatandaşlarını polis gibi davranarak ve iddiaya göre hırsızların avına düşme riski altında olduklarını iddia ederek dolandırdılar.

Kurbanlarına polis korumasından yararlanabilmek için, sahip oldukları para, değerli eşya ve mücevherleri teslim etmeleri gerektiğini belirten dolandırıcılar, bunları alıp kayıplara karıştılar.

Alman makamları 22 yaşındaki Türk vatandaşını, biri teşebbüs edilen ve biri tamamlanan, ikincisi 24 bin evroluk kayıpla sonuçlanan iki dolandırıcılıkla suçluyor. Tutuklanan adamın mağdurları arayanları ve para ve değerli eşyaları almaya giden kadını koordine ettiği iddia ediliyor.

Suçlamaları reddeden ve Almanya’nın iade talebine kadar gözaltında tutulan Türk vatandaşının, yakın zamanda Yunanistan’da sığınma talebinde bulunduğu ekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...