Güney Kore'de 'Cadılar Bayramı' kutlamalarında 150'yi aşkın insan öldü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Güney Kore’de ‘Cadılar Bayramı’ kutlamalarında 150’yi aşkın insan öldü

Güney Kore‘nin başkenti Seul’de düzenlenen “Cadılar Bayramı” kutlamalarında izdiham yaşandı. Kalabalıkların akın ettiği dar sokaklarda sıkışan 151 kişinin hayatını kaybetti.

Güney Kore’nin başkenti Seul’ün Itaewon bölgesinde düzenlenen Cadılar Bayramı kutlamaları sırasında Izdiham yaşandı. Yetkililer cumartesi gecesi 100 bin kadar insanın Cadılar Bayramı’nı kutlamak için meydanlara çıktığını ve bölgenin dar sokaklarının tıkandığını açıkladı.

Yongsan İtfaiye Teşkilatı yetkilisi Choi Sung-beom, olayda 151 kişinin hayatını kaybettiğini, hayatını kaybedenlerden 19’nun yabancı uyruklu kişiler olduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca çok sayıda kişinin yaralandığını belirterek, “Çok sayıda can kaybımız var. Ölenlerin çoğu gece kulübünün yakınındaydı. Kurbanların çoğu yirmili yaşlarda” dedi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Görgü tanıkları, insanlar üst üste yığıldığını ve bu yığılmanın sonrasında kurbanların sayısının hızla arttığını dile getirdi. Görgü tanıklarından alınan diğer bilgilere göre sağlık çalışanları, yaralılara müdahale edilmesi için çevredeki vatandaşlardan yardım istedi.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, ülkede ulusal yas ilan edildiğini ve hükümetin, yaralıların tıbbi bakımı ile ölenlerin cenaze masraflarını karşılayacağını açıkladı. İtfaiye başkanı Choi Seong-beom ise ölenlerin 97’sinin kadın, 54’ünün erkek olduğunu söyledi.

Başkanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre Başkan Yoon Suk-yeol’un yaralan vatandaşlar için hastanelerde hızla yer açılmasını ve olay yerine daha fazla ekip gönderilmesini emrettiğini açıkladı. Ofis ayrıca Avrupa ziyaretinde olan Seul Belediye Başkanı Oh Se-hoon’un kazanın ardından Güney Kore’ye döneceğini duyurdu.

Polis tarafından emniyet altına alınan ve yanıp sönen yüzlerce ışıktan dolayı kırmızıya boyanan olay yerinde, bazı barlardan müzik sesleri yükselmeye devam etti. Olayın ardından şoka giren birçok kişi kaldırımlara yığıldı.

Gerçekleşen trajediden habersiz olan ve yaşananlardan habersiz onlarca kişi ise kutlamaya devam etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et