Dedeağaç Havalimanı için bu sene ‘rekor’ yılı oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç Havalimanı için bu sene ‘rekor’ yılı oldu

Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupoli) Havalimanı’nda 2022 yazındaki hareketlilik, koronavirüs öncesi son yıl olan 2019’a kıyasla yüzde 12 fazlaydı.

Dedeağaç Havalimanı Müdürü Stelyos Zantanidis, havalimanının kurulduğu günden bu yana bu kadar çok uçak ve yolcu trafiğinin kaydedilmediğini belirtiyor.

Müdür, ‘Bu yıl turizm sezonu, ülkemizde turizmin taçlandığı bir yıl olan 2019 seviyelerini aştı. Dedeağaç, yolcu trafiğinde 2019’un yaklaşık yüzde 12 üzerinde, bu oran esas olarak havalimanının iç trafiğinden ve iç hatlardan kaynaklanmakta’ dedi.

Geçen yıl Girit-İraklio hattı açılmıştı ve bu yıl 24 Haziran’dan 28 Ağustos’a kadar bu hat çalıştı.

Zatanidis ‘Yaklaşık 5 bin 500 yolcu bu hattı kullandı ve bu büyük bir başarıydı. 2019’a göre yolcu sayısındaki yüzde 12’lik artışın yüzde 6’sı İraklio uçuşlarından kaynaklanıyor’ ifadelerini kullandı.

Yaz içerisinde, Paris-Dedeağaç bir charter uçuşu da gerçekleşti ve 850 Fransız Yahudisini Batı Trakya’ya getirerek bölgedeki turizmi canlandırdı.

Yine aynı hat ile bölgeden yaklaşık 120 kişinin Paris gezisine gittiği de ekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç'ta Trajik İş Kazası: Merdivenden Düşerek Yaşamını Yitirdi

Dedeağaç’ta yürekleri sızlatan bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir catering işletmesinde çalışan 54 yaşındaki adam, Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen talihsiz olay sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...