Ekim ayı elektrik fiyatları Eylül’e kıyasla daha ucuz olacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ekim ayı elektrik fiyatları Eylül’e kıyasla daha ucuz olacak

Yunanistan’da elektrik sağlayıcı şirketler, bilindiği üzere, her ayın 20’sinde bir sonraki ayın elektrik fiyatlarını açıklıyorlar.

Yarın açıklanması beklenen Ekim ayı elektrik fiyatlarının, Eylül ayına kıyasla daha ucuz olması bekleniyor.

Piyasa uzmanları, aylık özel faturalandırmanın hesaplamaları, TTF fiyatlarının sürekli değiştiği, oldukça akışkan bir ortamda yapıldığından, bir sonraki aya ait faturalandırmayı doğru bir şekilde belirlemenin kolay olmadığını kaydediyorlar.

Buna rağmen zamanlanmış gaz fiyatlandırması ile Yunan pazarının özelliği nedeniyle, tüketiciler için perakende fiyatlarının mevcut fiyatla karşılaştırıldığında daha düşük olduğu tahmin edilmekte.

Resmi olmayan hesaplamalar, şirketlerin kilovat/saat başına 0,599 ila 0,680 evro arasında bir fiyat aralığı belirleyeceği yönünde.

Öte yandan şirketlerin fiyatları açıklamalarından bir gün sonra, hükümetin yeni fatura desteği modelini kamuoyuna açıklaması planlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, artan desteklerle birlikte üç tüketim kategorisi oluşturulacak. Düşük tüketim kategorisinde, destek miktarı daha yüksek, orta tüketim kategorisinde biraz daha düşük ve en yüksek tüketim kategorisinde en düşük olacak.

Bu da tüketicilerin daha az elektrik tüketmesi gerekeceğinin göstergesi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...