Baran’dan Müslüman milletvekillerinin takip edilmesini savunan Athanasiu’ya yanıt - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Baran’dan Müslüman milletvekillerinin takip edilmesini savunan Athanasiu’ya yanıt

İskeçe KİNAL Partisi Milletvekili Dr. Burhan Baran

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) ili PASOK-KINAL Milletvekili Burhan Baran, Meclis 2. Başkanı ve ND Milletvekili Haralambos Athanasiu’nun açıklamalarına yanıt verdi.

Hatırlanacağı üzere, Athanasiu, ulusal güvenlik söz konusu olduğunda milletvekillerinin dinlenebileceğini/izlenebileceğini ‘Diyelim ki Kuzey Yunanistan’dan bir Müslüman milletvekili. Komşu ülkeye göçmenlerin nerelere geleceği vs. gibi konularda bilgiler verdiğini varsayarsak neden kontrol edilmesin? Burada önemli olan Ulusal Güvenlik!’ ifadelerini kullanmıştı.

Baran’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Yunan Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Yeni Demokrasi partisi milletvekili sayın Athanasiou’nun, Müslüman milletvekillerinin devlete karşı ihanet edebilecek potansiyel şüphelileri olarak nitelendirdiği ve böylelikle konuşmalarının takip edilmesinin “meşru” olacağı açıklaması düpe düz bir dini ayrımcılığın ve hoşgörüsüzlüğün göstergesidir. Ancak unutmamak gerekir ki Yunan anayasası dini ayrıcalıkları korumakla yetkilidir ve her kimsenin dini inançlarından dolayı hedef alınması, demokratik olduğunu idda eden devletimiz tarafından kınanmalıdır.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...