Yatmadan önce bunları kesinlike yemeyin - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yatmadan önce bunları kesinlike yemeyin

İyi bir gece uykusu uyumak istediğinizde, yapılması veya yapılmaması gereken bazı şeyler belli.

Yatma saatine çok yakın kahve içmeyin, yatak odanızı karanlık tutun diye başlayan liste uzayıp gidiyor.

Ancak yediklerinizin aynı zamanda ne kadar iyi uyuduğunuzu da etkileyebileceğini biliyor muydunuz?

Benenden Health sağlık uzmanları, uyumadan önce yiyebileceğiniz en iyi ve en kötü şeyleri açıkladı ki bazıları sizi şaşırtabilir.

İlk başta vurgulanan, mümkün olduğunca gece geç saatlerde yemek yemekten ve kahve ve şeker gibi uyarıcılardan kaçınılması gerektiği.

Yatmadan önce en kötü yiyecekler şöyle sıralanıyor:

Çikolata

Çikolatanın yüksek kafein ve şeker içeriği nedeniyle gece geç saatlerde en iyi atıştırmalık olmadığı bir sır değil.

Uzmanlar şöyle açıklıyor: ‘Uykunun son aşamalarında kafein tüketimi hızlı göz hareketlerinin (REM) daha sık meydana gelmesine neden olabilir, bu yüzden sabahları baş dönmesi hissetme olasılığınız daha yüksektir.’

Peynir

Yatmadan önce peynir yemenin kabuslara yol açacağı fikri bir peri masalı olsa da, bu lezzetli yemeği geceleri sizden uzak tutmanız için başka nedenler de var.

Uzmanlara göre, ‘Güçlü veya eski peynirlerin yanı sıra domuz pastırması, jambon ve pepperoni gibi korunmuş etler, doğal olarak yüksek seviyelerde amino asit tiramin içerir ve bu da bizi uyanık hissettirir. Tiramin, adrenal bezlerin ‘dövüş ya da kaç’ hormonunu salmasına neden olur, bu da birkaç saat uyanıklığı artırır’.

Curry (Köri)

Gece geç saatlerde bir curry (köri) kulağa çekici gelse de, muhtemelen önceden plan yapmalısınız. Sadece bu değil, genel olarak baharatlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Profesyoneller, bunun yüksek seviyelerde kapsaisin nedeniyle olduğunu açıklıyor.

‘Bu kimyasal, vücudun termoregülatuar sürecine müdahale ederek vücut ısısını yükseltiyor ve bu da uykuyu bozuyor’ vurgusu yapılıyor.

Vücudunuz baharatları sindirmek için daha fazla enerji harcayacak ve iyi bir gece uykusu şansını uzak bir rüya haline getirecektir.

Dondurma

En sevdiğiniz dondurmadan büyük bir top fikri, yatmadan önce izlediğiniz herhangi bir filme eşlik etmek için ihtiyacınız olan şey olabilir, ancak uyku düzeninizi bozacaktır.

Patates cipsi

Yatmadan önce küçük bir paket patates cipsi tam olarak istediğiniz şey olabilir, ancak ihtiyacınız olan son şey budur.

Aslında, ‘rahatsız edici’ veya ‘yüzeysel’ uykuya katkıda bulundukları için, ‘yatmadan önce yenebilecek en kötü yiyeceklerden bazılarıdır’.

Yatmadan önceki üç saat boyunca tuzlu atıştırmalıklardan kaçınmaya çalışın.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yaşam

Dondurucuya Koymamanız Gereken Besinler: Sakın Yapmayın!

Dondurucu, yiyeceklerin tazeliğini ve besin değerlerini uzun süre korumasına olanak tanıyan mükemmel bir araçtır. Ancak bazı yiyecekler dondurulduğunda kalitesini ve lezzetini kaybedebilir.
Devamını oku...
Yaşam

Uykuda Işıklar Açık Olursa Sağlık ve Ruh Halinizi Nasıl Etkiler?

Birçok insanın yatak odasında ışıkları açık bırakarak uyumasının sağlık ve ruh halimiz üzerinde olumsuz etkileri olabileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor.
Devamını oku...
Yaşam

Çocukların Saat 9'da Uyumasının Üç Önemli Nedeni

Ebeveynler, çocuklarının iyi bir eğitim almasını, sağlıklı olmasını ve mutlu bir hayat sürdürmesini ister. Ancak genellikle gözden kaçırılan bir detay var: Uyku düzeni.
Devamını oku...