Klima kullanıp nasıl tasarruf edebiliriz? İşte detaylar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Klima kullanıp nasıl tasarruf edebiliriz? İşte detaylar

Yaz ve kavurucu sıcakların yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşlar klimalarını çalıştırmaya niyetleniyorlar, ancak diğer yandan enerji krizi ve elektrik faturaları fiyatları kendilerini ürkütüyor.

Uzmanlar ise bu korkuların yersiz olduğunu, hem klima kullanıp aşırı sıcaklardan korunmak, hem de enerji tasarrufu yapmanın mümkün olduğunu söylüyorlar.

İnvertör klima seçerek ve sıcaklığı 26-28 dereceye ayarlayarak, sürekli çalışma suretiyle, önemli miktarda para ve enerji tasarrufu sağlayabileceğimiz kaydedildi.

Enerji Sınıfı A +++ inverter klimanın, geleneksel Enerji Sınıfı A klimaya kıyasla yüzde 45’e kadar enerji tasarrufu sağlayabileceğinin kanıtlandığı aktarılıyor.

Çevre ve Enerji Bakanlığı, bu konuda bir de ‘eski beyaz eşyaları değiştirme’ programı yürürlüğe sokmuş durumda ki, vatandaşlar eski beyaz eşyayı götürüp yenisini yüzde 30-50 arası indirimle alabiliyorlar.

Yine aynı şekilde bir tasarruf örneği, klimanın bakımını yapmak, filtrelerini temizlemek.

Son olarak, evin veya iş yerinin yalıtımı ne kadar iyi olursa, klimanın çalışması sırasındaki kayıpların da bir o kadar az olduğunu unutmamak gerektiği ekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Pahalılıkla Mücadele İçin 4 Yeni Önlem Açıklandı

Yunanistan hükümeti, özellikle temel tüketim ürünlerinde fiyatları düşürmeyi ve hayali indirimlerle mücadeleyi amaçlayan dört yeni önlemi duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Miçotakis'ten Pahalılıkla Mücadele için Yeni Önlemler: Çarşamba Günü Açıklanacak

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 2024 yılının ilk Bakanlar Kurulu toplantısında, vatandaşların günlük yaşamını iyileştirmeyi hedefleyen önemli reformlardan bahsetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pahalılık hız kesmiyor

Yunanistan’da pahalılık hız kesmeden devam ediyor, hem ‘raf’ta hem de işlenmemiş gıda gibi sektörlerdeki istatistiklerde görüldüğü gibi binlerce hane üzerindeki baskılar yoğunlaşıyor.
Devamını oku...