Yunanistan'da Pahalılıkla Mücadele İçin 4 Yeni Önlem Açıklandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Pahalılıkla Mücadele İçin 4 Yeni Önlem Açıklandı

Yunanistan hükümeti, özellikle temel tüketim ürünlerinde fiyatları düşürmeyi ve hayali indirimlerle mücadeleyi amaçlayan dört yeni önlemi duyurdu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bu önlemler, fiyatların şeffaflığını artırarak, Yunanistan‘ı Avrupa’nın en pahalı ülkelerinden biri olarak gösteren deterjan, temizlik ürünleri, kozmetik ve bebek bakım ürünleri gibi kategorilerdeki yüksek fiyatları düşürmeyi hedefliyor.

Yeni Tedbirlerin Ayrıntıları:

  1. Süpermarketlere Sunulan İndirimlerin Azaltılması:
    Tedarikçiler tarafından süpermarketlere sunulan indirimler %30 oranında azaltılacak ve raftaki ürünlerin fiyatlarında buna karşılık gelen bir indirimler direkt tüketiciye yansıtılacak. Bu önlem deterjanlar, ev temizleyicileri, diş macunları, duş jelleri, şampuanlar ve bebek bezleri gibi ürünlerde uygulanacak. Bu adımla, süpermarketlerin ve tedarikçilerin uyguladığı hayali ve yanıltıcı indirimlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.
  2. Yeniden Değerlenen Ürünlerde Promosyon Yasağı:
    Yeniden değerlenen ürünlerde üç ay süreyle promosyon yapılması yasaklanacak. Bu önlem, süpermarketlerde satılan tüm ürünler için geçerli olacak ve 2024 yılından itibaren uygulanmaya başlanacak.
  3. Taze Ürünlerde Net Fiyatlandırma:
    Tedarikçiler, süpermarketlere taze meyve, sebze ve et ürünlerini ‘net fiyatlar’ üzerinden satacak. Bu tedbir, fiyatların ‘tarladan rafa’ daha şeffaf olmasını sağlamayı hedefliyor.
  4. Bebek Sütü Ürünlerinde Kar Marjı Tavanı:
    Bebek sütü ithal eden, üreten ve dağıtan şirketler için brüt kar marjına bir tavan getirildi. Bu tavan, şirketin işletme maliyetleri ile %7’lik bir ticari karın toplamı olarak tanımlanıyor.

Yunanistan Kalkınma Bakanı Kostas Skrekas, bu önlemlerin en geç Mart ayına kadar Meclis’e sunulacağını belirtti. Yunanistan Süpermarketler Birliği Genel Müdürü Apostolos Petalas ise, “Tüketici için iyi olan ve satın alma gücünü arttıran her şey süpermarketler için de iyidir, çünkü talebi arttırır” diyerek bu adımlara destek verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...