Azınlık okullarındaki cuma sorunu ve okulların kapatılması konusunda açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Azınlık okullarındaki cuma sorunu ve okulların kapatılması konusunda açıklama

Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, 11 Mayıs Çarşamba günü Doğu Makedonya Trakya Bölgesi Eğitim Müdürü Konstandinos Bandikos ve azınlık eğitimi sorumlusu Vasilis Simeonidis ile görüştüklerini açıkladı..

Azınlık Okulları Encümenler Birliği’nden yapılan açıklamada, Eğitim Müdürü Konstandinos Bandikos ile gerçekleştirdikleri toplantıda, Batı Trakya’da öğrenci azlığı gerekçe gösterilerek azınlık okullarının kapatılması uygulaması, azınlık okullarında haftalık ders programında Cuma namazı nedeniyle öğrenci ve öğretmenlerin namaza gitmesi konusunda yaşanan sorun ve fahiş zamlar gören elektrik fiyatlarının okullara olumsuz etkisi konuları görüşüldü.

Azınlık okullarının haftalık ders programının, cuma günleri İslam dinini öngördüğü cuma namazı için izin verilmesi konusunda, önümüzdeki eğitim yılı için velilerden bir kereye mahsus beyanname talep edileceğini ve bu beyannameye istinaden öğrencilerin cuma günleri cuma namazı saatinden önce okuldan ayrılabileceklerini kararı değerlendirildi. Encümen Birliği, azınlık öğrenci velilerinin vermiş oldukları mücadele sayesinde, bu sorunda büyük oranda netice alınmasının kendilerini memnun ettiği ifade etti.

Yapılan açıklamanın devamı şöyle:

“Diğer bir önemli konu olan ve büyük bir hassasiyetle üzerinde durduğumuz okul kapatma konusunda, sayın Bandikos, önümüzdeki eğitim yılı için şu an alınmış bir karar bulunmadığını ve herhangi bir okul kapatma kararı almamak için şartları sonuna kadar zorlayacaklarını net bir dille ifade etmiştir. Son olarak, özellikle enerji sektöründeki fiyat artışlarının okullarımızdaki faturalara yansımalarının da çok olumsuz olduğu konusu bir kez daha sayın Bandikosa iletilmiştir. Kendileri, bu konuda da bizimle aynı fikirde olduğunu ve bu sebeple okullara ayrılan ödeneklerin önümüzdeki eğitim yılı için ciddi anlamda arttırılması ve bu eğitim yılı için de, ek ödenek çıkartılması konusunda bakanlığa görüş belirteceklerini ifade etmiştir. Olumlu bir havada geçen ve diyaloğun önemine dikkat çekilen toplantının sonunda, her iki yetkili, azınlık eğitiminin iyileştirilmesi için önerilerimize açık olduklarını beyan etmişlerdir. Azınlık Okulları Encümenler Birliği olarak, sayın Bandikos ve sayın Simeonidis’e vakit ayırıp taleplerimizi ve fikirlerimizi dinleyip değerlendirdikleri için teşekkür ederken, karşılıklı anlayış ve diyalog içerisinde atılacak adımlarla, azınlık eğitiminin hak ettiği seviyeye geleceğine olan inancımızı kamuoyuna bir kez daha saygılarımızla bildiririz.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Radyo AzınlıkçaYunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki Azınlık Okulunun Mahkumiyetinin Devamı…

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde öğleden sonra vardiyalı eğitim “dayatması” nedeniyle günlerdir devam eden yoğun protestolar, ulusal medya tarafından görmezden geliniyor! Televizyon kanallarının gazetecileri Yunan gazeteciliğinin utancını bir kez daha kanıtlıyor!
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki azınlık okulları için Türkçe kitaplar Gümülcine'ye geldi

Batı Trakya‘daki azınlık okullarında kullanılmak üzere Türkçe ders kitapları Türkiye’den geldi. Kitaplar, Yunanistan ile Türkiye arasında imzalanan eğitim anlaşmaları uyarınca azınlık okullarına dağıtılıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da 9 azınlık ilkokulunda daha öğrenci azlığı gerekçesiyle eğitim durduruluyor

Yunanistan Eğitim Bakanlığı, öğrenci azlığı gerekçesiyle Batı Trakya’daki dokuz azınlık ilkokulunda eğitimi durdurma kararı aldı. Son kararla Batı Trakya’da aktif eğitim veren azınlık ilkokullarının sayısı 90’a indi.
Devamını oku...