Bulgar Başbakan: 1 aylık maaşlarınızı Ukrayna’ya bağışlayın - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgar Başbakan: 1 aylık maaşlarınızı Ukrayna’ya bağışlayın

Bulgaristan’daki koalisyon hükümetinde Ukrayna işgali konusundaki fikir ayrılıkları Başbakan Kiril Petkov’u zor durumda bırakıyor.

Koalisyondaki Sosyalist Parti’nin, Sofya’nın Ukrayna’ya yardım göndermesi halinde koalisyondan ayrılacağını ilan etmesinin üzerine, Bulgaristan, Ukrayna’ya yardım göndermeyen birkaç AB-NATO üyesi ülkeden biri olarak kalmıştı.

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Ukrayna’nın gerçek ihtiyaçlarını anlayalım ve hükümet koalisyonu olarak bilgi sahibi olarak birleşelim ve bu ihtiyaçların etrafında duralım’ dedi.

Petkov sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Avrupa’da kimsenin komşusuna saldırma ve sivilleri öldürme hakkına sahip olmadığına inanan Bulgar vatandaşları olarak siyasi bir uzlaşmaya varana kadar, Ukrayna’ya mühimmat satın alması için maddi yardımda bulunmayı seçmekte özgürüz. Bu nedenle, Ukrayna hükümetine verilmek üzere maddi yardım toplamak için bir kamu kampanyası başlatıyorum. Gerçekten Ukrayna’ya yardım etmek isteyen her Bulgar vatandaşını bu amaçla 1 maaş bağışlamaya çağırıyorum. Sözler kolaydır, eylemler zordur.’

Öte yandan Petkov’un, hükümet ortaklarından temsilcilerle önümüzdeki günlerde Ukrayna’yı ziyaret edecekleri ve ne gibi ihtiyaçların hasıl olduğunu yerinde görecekleri kaydediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov'un İstifası Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Bulgaristan’da siyasi sahne, Başbakan Nikolay Denkov’un istifasının ardından önemli bir dönemeçten geçiyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine'den Bulgaristan'a Akaryakıt ve Alışveriş 'Göçü'

Gümülcine’de yaşayanlar, Yunanistan’daki yüksek yaşam maliyetleri ve özellikle akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlar nedeniyle alışveriş için komşu Bulgaristan,’ı tercih ediyorlar.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan'da Yunan Turistleri Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 8 Yaralı

Bulgaristan’ın Borovo kavşağı yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, bir turist otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 8 Yunan vatandaşı yaralandı.
Devamını oku...