Sürücü ehliyeti sınavları için randevular internetten alınacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sürücü ehliyeti sınavları için randevular internetten alınacak

Yunistan Dijital Yönetim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında olası yolsuzlukların önüne geçilmesi adına bir dihjtal platform oluşturdu.

Dijital Yönetim Bakanı Kiryakos Pierrakis’in 18 Mart Cuma günü Selanik’te tanıttığı yeni platform, sürücü adayının veya sürücü kursu hocalarının, hem teorik hem de pratik sınav için çevrimiçi randevu almasını sağlayacak.

Bu platformla artık sürücü adayının başlangıçta bir sürü evrağı toplayıp sürücü kursuna sunması gerekmeyecek.

Evraklar yine sunulacak, ancak dijital olarak. Böylece hem bürokratik sorunlar aşılacak, hem de olası ‘kayırma’ ve sınavı normalden daha erkene çekme gibi haksızlıkların önüne geçilecek.

Bunun ötesinde, iPhone ve smarthone’lar için bir de Car Wallet uygulanması hazırlandığı, sürücülerin artık ehliyetlerini yanlarında taşımalarına gerek kalmayacağı, olası bir kontrolde cep telefonlarından ehliyetlerini sunabilecekleri ekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...