Rus milyarder Abramovich, Chelsea'nin yönetimini bıraktı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rus milyarder Abramovich, Chelsea’nin yönetimini bıraktı

Chelsea’nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich, kulübün yönetimini Chelsea Vakfı’nın mütevelli heyetine bıraktığını açıkladı.

Premier Lig ekiplerinden Chelsea’nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich, kulübün yönetimini Chelsea Vakfı’nın mütevelli heyetine bıraktığını açıkladı.

Abramovich yaptığı açıklamada “Her zaman Chelsea’nin çıkarlarını düşünerek kararlar aldım. Bu nedenle Chelsea FC yönetimini Chelsea Vakfı’nın mütevelli heyetine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

Abramovich, Haziran 2003’te Chelsea’yi satın aldı ve yatırımlarıyla kulübü Avrupa futbolunun en başarılı takımlarından biri haline getirdi.

Rus iş insanı, kulübü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla satın aldığı iddiasına yer verilen bir kitap nedeniyle HarperCollins yayınevine ve yazar Catherine Belton’a dava açmıştı. 2018 yılında Abramovich, Birleşik Krallık’taki vizesini uzatmak için başvuruda bulunurken gecikmeler yaşadı ve sonunda başvurusunu geri çekti. Daha sonra İsrail pasaportu edinen Rus milyarder, Ekim 2021’de Londra’ya İsrail vatandaşı olarak giriş yapmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Futbol Maçları için Cepte Dijital Kimlik Zorunluluğu Geldi

Yunanistan’da futbol taraftarları için yeni bir dönem başlıyor. 13 Şubat’tan itibaren, stadyuma giriş yapmak isteyen futbolseverlerin cep telefonları üzerinden dijital kimlik sorgulamasından geçmeleri gerekecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Panthrakikos'un Teknik Direktörü ve Yardımcısı İstifa Etti

Panthrakikos Teknik Direktörü ve Yardımcısı, Sezon Başında Göreve Geldikten Sadece Birkaç Ay Sonra İstifa Etti
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kılkış: 33 Yaşındaki Futbolcu Maç Sırasında Hayatını Kaybetti

Yunanistan’ın Kılkış şehrinde 33 yaşındaki bir futbolcu maç esnasında bilincini kaybetti ve kısa bir süre sonra yaşamını yitirdi.
Devamını oku...