Türkiye'den Yunan adalarına feribot seferleri tekrar başlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye’den Yunan adalarına feribot seferleri tekrar başlıyor

Küresel koronavirüs Kovid-19 salgını nedeniyle iki yıldır durdurulan Yunanistan adaları ile Türkiye arasındaki feribot seferleri tekrar başlatılıyor.

Kara sınırlarını açmasına rağmen deniz hudut kapılarını açmayan Yunanistan nihayet tavır değştirdi. Deniz turizmine adaların açılması kararı alan Yunanistan ile Türkiye arasındaki feribot seferlerine onay verdi. Feribot seferleri yasağı 7 Şubat 2022 tarihiyle kaldırılmış durumda.

Yunanistan’ın kararı doğrultusunda, en fazla 49 yolcu barındıran tekne ve gemiler, bayrağı veya taşıma kapasitesi ne olursa olsun Kavala, Midilli, Hios Adası, Vathi ve Pythagoreio, Samos, Myrina, Limni, Simi, Skala, Patmos, Lesvos, Kos ve Rodos Yunan adaları limanlarına giriş yaparak yolcu indirebilecekler.

Şu andaki uygulamaya göre, yat veya tekne ile gelecekle aşılı ve aşısız yolcuların tamamımın limandaki yetkililere PCR (en fazla 72 saat) veya rapid test (en fazla 24 saat) sonucu beyan etmeleri isteniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...