Pfizer’in CEO’su Bourla: Baharda normale dönüyoruz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pfizer’in CEO’su Bourla: Baharda normale dönüyoruz

Dünyaca ünlü Amerikan ilaç devi Pfizer’in CEO’su Albert Bourla, pandeminin gidişatıyla ilgili olarak iyimser olduğunu söylerken, bahar aylarında normale dönmeye başlayacağımızı belirtti.

‘Kısa süre içerisinde hayalarımızı geri alacağız’ diyen CEO, ‘elimizdeki araçlar sayesinde bunu bahar aylarında gerçekleştirebilecek durumdayız’ diye ekledi.

Pfizer, ürettiği Paxlovid koronavirüs hapının üretiminin bir kısmı için Fransa’nın Novasep şirketiyle işbirliği yaparken, Bourla, önümüzdeki 5 yıllık süreçte Fransa’ya 520 milyon evroluk yatırım yapacaklarını bildirdi.

Ünlü CEO, Paxlovid’in belirtilerin görüldüğü andan itibaren alınması halinde hastalanma ve ölüm riskini yüzde 89 oranında azalttığını da vurguladı.

Aşıların ve doğal bağışıklığın çok uzun sürmediğine tekrar dikkat çeken Bourla, ilk üç dozdan sonra, daha iyi korunmak için yılda 1 kez aşı vurdurulmasına gerek olacağını tahmin ettiğini kaydetti.

Öte yandan Yunanistan Sağlık Bakan Vekili Mina Gaga da benzer yönde konuşurken, bahar aylarından itibaren durumun düzeleceğini, Paskalya yortusunda kapanma olmayacağını, ancak her ihtimale karşı önümüzdeki iki hafta dikkatli olmamız gerektiğini belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da son 1 haftada 33 kişi koronadan öldü

Yunanistan’da 14 – 20 Ağustos haftasınında koronovirüs pozitif kişi sayında artış kaydedildi.
Devamını oku...