Mahkeme itirazı reddetti: Avustralya, aşı bilgisi vermeyen Novak Djokovic'i sınır dışı ediyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mahkeme itirazı reddetti: Avustralya, aşı bilgisi vermeyen Novak Djokovic’i sınır dışı ediyor

Dünya erkekler teniste bir numara olan Novak Djokovic, Kovid-19 aşı bilgileri olmadığı için vizesinin iptal edilerek alınmadığı Avustralya’da, mahkemeye açtığı itiraz davasını kaybetti. Djokovic, sınır dışı ediliyor.

Avustralya’da Federal Mahkeme, hükümetin, Djokovic’in aşısız olduğu için vizesini “sağlık ve düzen” gerekçesiyle iptal etmesinin ardından tenis yıldızının yaptığı itirazı reddetti.

Tenis sporunun dünydada bir numarası, Avustralya’dan sınır dışı ediliyor. Mahkeme, hükümetin aşısız oyuncunun vizesini “sağlık ve düzen” gerekçesiyle iptal etmesinin ardından tenis yıldızının yaptığı itirazı reddetti. Djokovic’in vize iptaline yönelik itirazını reddetti. Tenis sporunun dünydada bir numarası, Avustralya’dan sınır dışı edildi. Mahkeme, hükümetin aşısız oyuncunun vizesini “sağlık ve düzen” gerekçesiyle iptal etmesinin ardından tenis yıldızının itirazını reddetti.

Djokovic, 9 kez şampiyonluk yaşadığı Avustralya Açık’a bu yıl katılamayacak.

Federal Mahkeme’nin kararı tenis yıldızı Djokovic tarafından paylaşılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bunun ötesinde açıklama yapmadan önce bir süre dinlenip iyileşmek için zaman ayıracağım. Mahkeme’nin Bakan’ın vizemin iptali kararını yeniden incelemesine yönelik talebimi reddetmesi beni ciddi derecede hayal kırıklığına uğrattı. Karara saygı duyuyorum ve bu ülkeden ayrılmak için yetkili mercilerle hareket edeceğim. Son haftalarda odağın benim üzerimde olması beni rahatsız ediyor.

Umarım hepimiz şimdi sevdiğim turnuvaya odaklanabiliriz. Bütün oyunculara, turnuva yetkililerine, personele, gönüllülere ve taraftarlara en iyi dileklerimi sunuyorum. Son olarak aileme, arkadaşlarıma, takımıma, destekçilerime ve tüm Sırplara bitmeyen destekleri için teşekkür ederim. Bana bir güç kaynağı oldunuz”

Koronavirüs aşısı olup olmadığını açıklamayan Djokovic, 17-30 Ocak’ta Melbourne’de yapılacak Avustralya Açık Tenis Turnuvası’na tıbbi muafiyet kararıyla katılacağını bildirmişti.

Melbourne’e ulaştıktan sonra muafiyet kararı kabul edilmeyen ve ülkeye giriş vizesi iptal edilen Djokovic, mültecilerin tutulduğu otele gönderilmişti.

Avustralya Açık’ta 9, kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, vize iptaline itiraz ederek kararı federal mahkemeye taşımıştı.

Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesinde görülen davada, Djokovic haklı bulunmuş, Avustralya hükümetinin vize iptali kararı kaldırılmıştı.

Kararın ardından tutulduğu otelden ayrılan Djokovic, Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nın finallerinin oynandığı Rod Laver Arena’da, antrenmanlarını sürdürüyordu.

Djokovic’in avukatlarından gelen belgeleri inceleyen Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, yetkilerini kullanarak Sırp tenisçinin vizesini iptal ettiğini duyurmuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Kayıp turist hakkında bilgi verene 500 bin dolar ödül

Avustralya’nın Yeni Güney Galler (NSW) Emniyet Teşkilatı, kayıp Belçikalı gezgin hakkında bilgi verene 500 bin dolar ödül verileceğini açıkladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avustralya, korona nedeniyle kapadığı sınırlarını iki yıl sonra açma kararı aldı

Küresel koronavirüs Kovid-19 salgını nedeniyle sert önlemler alan Avustralya aradan geçen iki yıl sonra sınırlarını belirli kurallar çerçevesinde ziyaretçilere açma kararı aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

'Aşı zorunululuğuna' tepki gösterdi, kendisini ve arabasını ateşe verdi

Avustralya’nın Viktorya eyaletinin başkenti Melbourne’da zorunlu koronavirüs Kovid-19 aşısına tepki gösteren bir adam, kendini ve arabasını ateşe verdi.
Devamını oku...