Avustralya, korona nedeniyle kapadığı sınırlarını iki yıl sonra açma kararı aldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avustralya, korona nedeniyle kapadığı sınırlarını iki yıl sonra açma kararı aldı

Küresel koronavirüs Kovid-19 salgını nedeniyle sert önlemler alan Avustralya aradan geçen iki yıl sonra sınırlarını belirli kurallar çerçevesinde ziyaretçilere açma kararı aldı.

Dünyada Covid-19 salgınını önlemek amacıyla en sıkı seyahat kısıtlamaları uygulayan Avustralya yaklaşık iki yıl sonra sınırlarını çift doz aşılı ziyaretçilere açtı.

Uluslararası seyahat yasağının kaldırılması sonucu ülke topraklarına ilk olarak yerel saatle 6:20’de Qantas Havayolları’na ait Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles kentinden Sidney’e seyahat eden uçağın tekerlekleri değdi.

Avustralya’nın ilk turistleri Avustralya’ya özgü yiyecekler ve bir oyuncak koala ayısı ile karşılandı. Ziyaretçilerin çoğunun 700 günden fazladır süren seyahat yasağı nedeniyle göremedikleri sevdiklerine kavuşmanın sevinciyle göz yaşlarına boğulduğu görüldü.

Avustralya’nın uluslararası havayolu Qantas ülkeye bu hafta 14 bin yolcu taşıyacağını tahmin ediyor. Qantas tepe yöneticisi Alan Joyce “Çok uzun bir süredir Avustralya’ya ziyaretçileri karşılamayı bekliyorduk demek yanlış olmaz” diyerek sınırların açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Avustralya Başbakanı Scott Morrisson ve bir milyon 200 bin kişinin vizesinin bulunduğunu ve sınırların açılmasından sonraki ilk 24 saat içinde 56 uçağın inişinin planlandığını bildirdi. Bu sayı pandemi öncesindeki hareketliliğin çok gerisinde.

Avustralya Ticaret ve Sanayi Odası ülkenin koronavirüsle mücadele politikalarının her ay iş dünyasına tahmini 3,6 milyar Avustralya dolarına (2,6 milyar ABD doları) mal olduğunu ve en kötü turizm sektörünün etkilendiğini belirtiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da hastanelerde ve sağlık merkezlerinde maske zorunluluğu kaldırıldı

Yunanistan’da hastanelerde koruyucu maske kullanma zorunluluğunun yanı sıra, koronavirüs aşısı olmayan veya aşılarını tam yaptırmayan sağlık çalışanlarına Kovid hızlı testi uygulaması da kaldırılıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da 'maske kuralı' ile ilgili yeni düzenleme

Yunanistan’da Kkamusal ve özel sağlık kuruluşları ile kapalı sosyal bakım yapılarında koronavirüsün daha fazla yayılma riskinden halk sağlığını korumaya yönelik tedbirlerin yer aldığı düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da korona yoğun bakım üniteleri kapanıyor: Diğer hastalarla birlikte tedavi edilecekler

Yunanistan’da sağlık tesislerinin idari personeli için koronavirüse karşı koruyucu önlemlerin gevşetilmesi konusu, Uzmanlar Komitesi’nin bugünkü toplantısında bir grup bilim insanı tarafından gündeme getirildi.
Devamını oku...