Evro paralarda Şahin ve Türeci olsun mu? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evro paralarda Şahin ve Türeci olsun mu?

Evro para birimi yirminci yılını kutluyor. 20’inci yıl anısına yeniden tasarlanacak banknotlar arasında koronavirüse karşı aşı geliştiren BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin fotoğraflarının da yer alması önerildi.

Tedavüle sürülüşünün 20’inci yılında yeniden tasarlanmasına karar verilen euro banknotlarından birinde BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin fotoğrafının yer alması istendi.

Avrupa Birliği’nin (AB) ortak para birimi euro banknotları için yeni motif arayışına giren Avrupa Merkez Bankası’na (ECB) Avrupa Parlamentosu’ndan (AP) BioNTech kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci önerisi geldi.

AP’nin Alman üyesi Hür Demokrat Partili (FDP) Moritz Körner, Şahin ve Türeci’nin fotoğraflarının banknotlardan birinin üzerine basılmasını istedi.

Welt am Sonntag gazetesine demeç veren Körner, yeni banknotlarda, BioNTech’in kurucuları Şahin ve Türeci gibi önemli Avrupalı kişiliklerin fotoğraflarına yer verilmesi gerektiğini söyledi.

Körner BioNTech’in koronavirüs aşısı geliştirmede gösterdiği başarı ile milyonlarca Avrupalının hayatını kurtardığını ifade ederek, “Onların (Türeci ve Şahin çiftinin) yaşam yolu, entegrasyon, yükseliş, girişimcilik, bilimsel mükemmellik ve açık bir göç toplumunun potansiyeli hakkında etkileyici bir hikayedir” diye konuştu.

Avrupa Merkez Bankası Euro’nun tedavüle girmesinden 20 yıl sonra, banknotların yeniden tasarlanması için çalışma başlattı. Avrupa Merkez Bankası bu sürece Avrupalıların daha yoğun şekilde katılımının sağlanmasını istiyor. Bu nedenle anketlerin düzenlenmesi de planlanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evro Bölgesi'nde Yeni Bir Borç Krizi Uyarısı Geldi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Louis de Guintos, 13 Kasım Pazartesi günü Frankfurt’ta yaptığı konuşmada, Evro Bölgesi’nde yüksek faiz oranları ve artan bütçe açıkları nedeniyle yeni bir borç krizi riskine dikkat çekti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Market Pass İçin İlk Ödeme Ne Zaman?

Atina, Yunanistan – Yeni Market Pass yardım programının ilk ödemeleri için geri sayım başladı. İlk ödemelerin cuma günü yapılması bekleniyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ı evroya sokmak için sahte bilgiler veren Antigoni Ludiadi emekli oldu

Yunanistan’ı evro para birimine sokmak için borç konusunda sahte bilgiler veren Antigoni Ludiadi’nin 59 yaşında emekli olduğu açıklandı.
Devamını oku...