Anket: Yunan vatandaş ne düşünüyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Anket: Yunan vatandaş ne düşünüyor?

Anket: Yunan vatandaş ne düşünüyor?

Her 10 vatandaştan 7’si (%72) Yunan hükümetinin kreditörlerle yaptığı anlaşmayı “kötü” ve “galiba kötü” olarak değerlendiriyor.

Prorata araştırma şirketinin “Efimerida ton Sintakton” gazetesi hesabına yaptığı araştırmaya göre kreditörlerle varılan anlaşmayı “iyi” ve “galiba iyi” bulanların oranı ise sadece %14.

Kreditörlerin talep ettiği önlemlere karşı alınacak pozitif önlemleri “önemli” bulanların oranı %39 olarak hesaplanırken, “önemsiz” bulanların oranı ise %35. Halkın %61’i bu pozitif önlemlerin ekonomiyi iyileştirmeyeceğini düşünürken, aksini düşünenlerin oranı ise %32.

Oy tercihinde ise ND ile SYRIZA arasındaki farkın 10 puan olduğu görülüyor. Aynı şirketin Mart ayında yaptığı araştırmada ise fark 14 puandı. Sıralama şöyle:

ND %30
SYRIZA %20
PASOK-DİMAR %11
ALTIN ŞAFAK %9
KKE %9
EK %8
POTAMİ %7
ANEL %5
BELİRSİZ OY %24
BEYAZ-GEÇERSİZ OY %17

Vatandaşların %61’i erken genel seçim istemezken, %32’si derhal erken seçim istiyor, %7’si ise kararsız.

Ankete katılan vatandaşların %63’ü önümüzdeki 12 ay içerisinde ülkenin ekonomik durumunun önemli ölçüde kötüye gideceğini düşünürken, %24’ü aynı kalacağını, %11’i ise önemli ölçüde iyileşeceğini düşünüyor.

Bunun yanı sıra vatandaşların %56’sı önümüzdeki 12 ay içerisinde kendi ekonomik durumlarının önemli ölçüde kötüye gideceğini düşünürken, %34’ü aynı kalacağını, %7’si ise önemli ölçüde iyileşeceğini düşünüyor.

Aleksis Tsipras ile Kiryakos Mitsotakis arasındaki “başbakanlığa en uygun isim” çekişmesinde ise ND Partisi Genel Başkanının birçok alanda (çalışkan, daha az yıpranmış, daha fazla etkin, daha dürüst v.s.) Başbakan Tsipras’ın önünde yer aldığı görülürken, “hiçbiri” seçeneğinin ise %30’dan %55’lere yükselmesi dikkatlerden kaçmıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et